21 april 2020 - 2 min leestijd

PTS Machinery installeert eerste Hartford kotterbank in Nederland

PTS Machinery heeft een nieuwe kotterbank in gebruik genomen, de Hartford PBM135. Daarmee heeft de Zeeuwse machinefabriek een primeur: het is de eerste kotterbank van de Taiwanese fabrikant in Nederland.

PTS Machinery in Hulst bouwt voor opdrachtgevers in de offshore, petrochemie en zware machinebouw complete producten. “We doen ook de engineering hiervan”, zegt Hans van den Brande, de tweede generatie in het Zeeuwse familiebedrijf, in 2003 gestart door zijn vader Henk. Eigenlijk kun je zeggen dat de machinefabriek de vraag en ideeën van klanten omzet in concrete producten. “Klanten hebben meestal geen eigen productie, alleen nog engineering. Wij hebben beide, daardoor weten we wat efficiënt maakbaar is en wat niet.”

 

Hartford kotterbank

De machinefabriek in Hulst heeft begin dit jaar de Union kotterbank vervangen door de PBM135 van de Taiwanese fabrikant Hartford. Dat het de eerste Hartford kotterbank in Nederland is, maakt Henk en Hans van den Brande niks uit. “We hebben al een bewerkingscentrum van Hartford. Het vertrouwen in Hartford en Promas als leverancier is er”, aldus Henk. De prijs-kwaliteitverhouding en de uitstraling van de fabriek in Taiwan hebben de doorslag gegeven. “De fabriek straalt kwaliteit uit. Ze bouwen er 2.000 machines per jaar, waarvan 400 kotterbanken en portaalmachines voor tal van sectoren in de machinebouw.”

 

Ruim binnen de norm

Dat kwaliteit hoog in de waarden van Hartford staat, bleek bij de afname en nu ook in de praktijk bij PTS Machinery. Nauwkeurigheden binnen twee honderdste op de tonnen zware werkstukken zijn geen enkel probleem. “De machine zit qua  nauwkeurigheid op de helft van de VDI 3441 norm. Dat is gewoon goed”, zegt Henk van den Brande. Een van de eerste producten die op de nieuwe machine zijn gekotterd, zijn onderdelen voor een nieuwe Focus 30 kraan van Mammoet.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden