2 mei 2017 - 1 min leestijd

Qfin kantenbreekmachine voor Heurkens & van Veluw

Heurkens & van Veluw beschikt sinds kort over een Qfin kantenbreekmachine. Bij kanten breken wordt de scherpe hoek van 90° die na het snijden ontstaat gebroken. Kanten breken gebeurt altijd tweezijdig en is een extra bewerking naast afbramen. In het kader van productie- en veiligheidseisen wordt kanten breken een bewerking die steeds vaker gewenst is.

 

De Qfin ontbraammachine wordt handmatig bediend. De snelheid is traploos instelbaar en de machine is voorzien van een vacuümsysteem zodat werkstukken altijd klemvast op de werktafel liggen. Hierdoor wordt er altijd veilig gewerkt met de machine. Het handmatig ontbramen met deze machine is eenvoudig en goedkoop. Er wordt met lichte inspanning een hoge kwaliteit afronding geproduceerd.

De afmeting van het werkblad is 1200 x 780 mm. De maximale afmeting voor een werkstuk komt hiermee uit op 780 mm. De Qfin kantenbreekmachine biedt diverse voordelen. Zo kan door de balansarm de slijpdruk zelf bepaald worden. De slijpkop is ook in diverse standen eenvoudig verstelbaar voor de diverse bewerkingen en slijpmiddelen.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden