7 februari 2022 - 1 min leestijd

QuickScan Circulaire Businessmodellen gelanceerd tijdens Nationale Conferentie Circulaire Economie

Vandaag tijdens de de 4de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) 2022 presenteerden onderzoekers Jan Jonker, Niels Faber (RUG/Hanze UAS) en Timber Haaker (Saxion UAS) de uitkomsten van hun onderzoek naar Circulaire Businessmodellen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het ministerie van EZK in samenwerking met het UPCM. De scan en whitepaper zijn vanaf nu beschikbaar op de website van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie.

Resultaat van het onderzoek is een classificatie van zeven bestaande en toekomstige basistypen circulaire businessmodellen. Deze zijn uitgewerkt in kenniskaarten en vormen de basis voor een QuickScan (paper-based én interactief), een Whitepaper met theoretische achtergronden en een (korte) video met toelichting. Alles twee-talig (NL & ENG) en Open Access, dus zonder kosten voor iedereen te gebruiken. De classificatie en uitwerking is tot stand gekomen mede dankzij verschillende workshops en feedback door personen van instellingen en bedrijven.

Lees meer over het onderzoek en de resultaten op de projectpagina QuickScan Circulair Businessmodellen. Hier zijn ook de documenten te downloaden en kun je de video bekijken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden