15 augustus 2022 - 2 min leestijd

Robert Dewulf, mede-oprichter LVD, overleden op 93-jarige leeftijd

Afgelopen donderdag is Baron Robert Dewulf, een van de oprichters van LVD, overleden is op de leeftijd van 93 jaar. Als één van de drijvende krachten, de “D” in LVD, heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf dat hij in 1954 mee opbouwde naast Jacques Lefebvre en Marc Vanneste. 

De drie directeurs waren bijzonder complementair met meneer Dewulf als bruggenbouwer zowel naar de politiek als het bedrijfsleven. Dankzij zijn inspanningen verwierf LVD een reputatie als respectabele fabrikant en goede werkgever in de streek. 

Onder zijn impuls groeide LVD uit tot een internationaal bedrijf. Zijn ondernemerschap en zijn visie op de toekomst hebben LVD tientallen jaren geleden op de kaart gezet als innovatieve speler op de wereldmarkt. 

Ook al was hij al vele jaren op rust en had hij de fakkel overgedragen aan de jongere generatie, hij bleef tot het allerlaatste moment oprecht begaan met het wel en wee van de onderneming. Als het enigszins mogelijk was, kwam hij nog heel graag naar het bedrijf en toonde hij nog steeds een grote interesse voor de nieuwste producten en ontwikkelingen. Hij hield ervan om kennis te maken met de nieuwe mensen in LVD maar bleef ook heel bekommerd om het welzijn van alle andere medewerkers van het bedrijf. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden