20 april 2021 - 2 min leestijd

RoboJob gaat partnerschap aan met systeemintegrator Fusion OEM

RoboJob zet een stap richting de Verenigde Staten, met een nieuw partnerschap met Fusion OEM. Net als RoboJob is Fusion OEM een CNC-systeemintegrator voor robots, gericht op het automatiseren van machinebelading voor CNC-draai- en freesmachines om zo de productiviteit te verhogen. 

“De focus is altijd Europa geweest”, legt CEO Helmut De Roovere van RoboJob uit. “Toch hebben we onze robots geïnstalleerd in meer dan 30 landen in Europa, Azië, Australië en de VS. In de afgelopen jaren hebben we een grote toename gezien in aanvragen van Amerikaanse bedrijven. Dit bracht ons ertoe de mogelijkheden te onderzoeken om ook de Amerikaanse markt te benaderen. En zo kwamen we in contact met Fusion OEM.” 

Fusion OEM is opgericht door Craig Zober en is een toeleverbedrijf voor draai- en freeswerk. Zober erkende ook de voordelen van CNC-automatisering en begon zijn eigen oplossingen voor CNC-draai- en freesmachines te ontwikkelen om zo de productiviteit te verhogen. “We hebben zoveel gemeenschappelijk”, zegt Craig Zoberis, “je zou het bijna niet geloven. Dit lijkt een ‘match made in heaven’. We waren op zoek naar een geschikte partner om de Amerikaanse markt in CNC-automatisering verder te laten groeien, en kwamen eigenlijk al een paar RoboJob-installaties tegen. We waren erg onder de indruk van de technologie en nu kruisen onze wegen elkaar weer.” Fusion OEM en RoboJob gaan nu een samenwerking aan om gezamenlijk de RoboJob Turn- en Mill-Assist Series aan te bieden in de Verenigde Staten. 

[op de foto Craig Zomer]

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden