28 juni 2024 - 2 min leestijd

RoboJob introduceert nieuwe modulaire automatiseringsoplossing bij opening nieuwe hoofdkantoor

Tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor van RoboJob in het Belgische Heist-op-den-Berg introduceerde CNC-specialist een nieuwe modulaire automatiseringsoplossing. Deze zogenoemde Wall representeert de toekomstvisie van het Belgische bedrijf.

Met het nieuwe hoofdkantoor bereidt RoboJob zich voor op verdere groei. In het nieuwe gebouw – dat 5000 m² nuttige oppervlakte heeft – verdrievoudigt het bedrijf haar productiecapaciteit. Met de gloednieuwe ‘Wall’ toonde RoboJob aan de aanwezigen welke visie het heeft op de Fabriek van de Toekomst. In de showroom werd een indrukwekkende muur opgetrokken van maar liefst 6 meter hoog. Die muur werd opgebouwd uit modules van elk een meter breed. In elke module worden trays voorzien die gevuld kunnen worden met werkstukken, opspanmiddelen en gereedschappen. Een takelsysteem brengt deze trays naar laadstations, van waar robots de CNC-machine kunnen voorzien van de nodige opspanmiddelen, gereedschappen en grondstoffen.

De Wall zelf is modulair opgebouwd, wat betekent dat ze kan variëren in hoogte en breedte. Op die manier kan de beschikbare ruimte op de werkvloer optimaal benut worden en kan de Wall functioneren als een centraal magazijn voor één of meerdere CNC-machines. De Wall kan manueel worden bevoorraad en ontladen, maar ook AMR’s (Autonoom Mobiele Robots) kunnen voor de bevoorrading zorgen.

Stap voor stap

“Met de ‘Wall’ tonen we onze visie op de toekomst,” verduidelijkt CEO Helmut De Roovere. “We zijn ons er echter heel bewust van dat niet alle bedrijven hierop zitten te wachten. Heel wat bedrijven hebben amper ervaring met automatisering, en dan is dit niet de oplossing die het meest voor de hand ligt. Met Coby, Pallet-Load en onze Turn- en Mill-Assist Series beschikken we echter over betrouwbare, doorontwikkelde oplossingen die meteen inzetbaar zijn én die meteen ook impact hebben.”

De Roovere vervolgt: “Voor bedrijven die toch al een stap verder willen, kan je met de Tower al een pak meer autonomie creëren. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt onder meer af van je werkstukken, machine en de ruimte op de werkvloer. Onze medewerkers staan klaar om klanten in dat traject te begeleiden.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden