25 september 2019 - 2 min leestijd

RoboJob kijkt tevreden terug naar EMO 2019

De EMO-beurs in Hannover stond dit jaar met stip genoteerd in de agenda van RoboJob. EMO is immers ’s werelds grootste beurs in de maakindustrie en dus een groot podium voor iedereen die in er een vooraanstaande rol wil spelen. Na zes drukke beursdagen keert RoboJob tevreden terug uit Hannover.

Al sinds vorig jaar werd er bij de Belgische CNC-specialist naar EMO toegewerkt.  De lat moet elke deelname weer hoger gelegd worden.  Voor deze editie wist RoboJob uit te pakken met de Tower Advanced, dé blikvanger op de stand waar verder ook de Turn-Assist 270 i en de Mill-Assist Essential i te bewonderen waren. Met de Tower zet RoboJob vol in op de high mix, low volume productie waar machinebouwers en vooral toeleveranciers vandaag mee geconfronteerd worden.

“Waar men vroeger nog grote aantallen produceerde om deze dan in voorraad te bewaren, werkt het vandaag helemaal anders in de maakindustrie,” vertelt CEO Helmut De Roovere.  “Bedrijven leggen geen voorraden meer aan, want die kosten teveel geld. Toeleveranciers moeten dus veel kleinere aantallen produceren, en net daarom moeten ze op zoek naar extra werk. Dat resulteert dan weer in een grotere verscheidenheid van de onderdelen die ze moeten maken.  Onze Tower is geschikt om die nieuwe realiteit op een laagdrempelige manier te automatiseren.” De interesse in de Tower Advanced en de andere oplossingen van RoboJob was groot volgens RoboJob.  De producent van CNC-automatisering heeft zelfs een aantal bestellingen mogen noteren, zowel van de Tower als van de andere modellen

Van 8 tot en met 10 oktober is RoboJob aanwezig op de Metavak en zal daar de  Turn-Assist 270 i en de Mill-Assist Essential i tonen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden