3 oktober 2017 - 2 min leestijd

RoboJob met EMO-nieuws op Metavak

Volgens RoboJob was de belangstelling op de EMO erg groot voor de nieuwste producten van Robojob. Nu keert de Belgische CNC-specialist weer terug naar de eigen contreien, waar het in Gorinchem van 31 oktober t/m 2 november deelneemt aan de Metavak-beurs. Hier zal Robojob het nieuws van de EMO presenteren.

Op EMO stelde RoboJob haar eerste ‘geïntegreerde’ model voor: de Turn-Assist 200i. Bij dit standaardproduct – voor de automatisering van draai- en slijpmachines, en ook draai/freescombinaties – werden de werkstuk aan- en afvoer, de robot, de bedieningsconsole én de veiligheid op één onderstel geassembleerd. Dat biedt het voordeel dat deze automatisering erg makkelijk van de éne CNC-machine naar de andere verplaatst kan worden. Een transpallet of vorkheftruck volstaat om de automatisering snel en gemakkelijk van de ene naar de volgende machine te verplaatsen, waar men ook meteen aan de slag kan.

Tower

Het was echter vooral de Tower die met de aandacht ging lopen op EMO. De Tower toonde er niet enkel ‘werkstukbelading’, maar ook het beladen en ontladen van opspanningen. Op termijn zal de Tower ook alle gereedschappen kunnen beladen, waardoor de autonomie van de productiecel nog verder verhoogd wordt. Het wordt dan immers mogelijk om zowel enkelstuks als seriewerk door elkaar te produceren, wat de efficiëntie, de flexibiliteit en het rendement van de verspaner nog meer ten goede komt.

“We zijn erg opgetogen dat we op Metavak onze klanten in eigen regio mogen verwelkomen,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “De EMO-beurs is een gigantische beurs die druk bezocht wordt door mensen uit de ganse wereld. In Gorinchem kunnen we weer de banden aanhalen met onze klanten uit eigen streek.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden