2 mei 2023 - 2 min leestijd

Robojob organiseert tweede editie van Automation Team Day Benelux

RoboJob houdt op 1 juni de tweede editie van de Automation Team Day. Eerder organiseerde RoboJob ook al enkele edities in haar Technologiecentrum in Duitsland. Automation Team Day is voor het eerst in Duitsland toegepast: in haar technologiecentrum in Lehrensteinsfeld organiseerde RoboJob in oktober 2020 voor de eerste keer een Open House met die naam, toen nog met de nodige Coronamaatregelen. Sindsdien volgden er nog enkele edities in Duitsland en vorig jaar ook in de Benelux.

Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd er met Schunk en Hainbuch samengewerkt voor de organisatie van de eerste editie in de Benelux. Schunk is dit jaar opnieuw van de partij, naast Spantech Opspansystemen BV. Dat is de verdeler van HWR Spanntechnik, met wie RoboJob onlangs nog een nieuw concept ontwikkelde. 

“De bedoeling van deze dag is dat we onze klanten laten kennismaken met nieuwe mogelijkheden voor de automatisering van hun draai- of freesmachine”, vertelt CEO Helmut De Roovere. “Daarbij kijken we niet enkel naar onze eigen oplossingen, maar ook Schunk en Spantech Opspansystemen zullen demonstraties geven van hun innovaties, in combinatie met onze robottoepassingen. Zo tonen we het automatisch beladen en ontladen van HWR-klemmen op onze Mill-Assist. Ook aan de Tower tonen we nieuwe mogelijkheden met de Rapido- en BWA-systemen van Schunk. En natuurlijk tonen we ook verschillende andere oplossingen, zoals onze Turn-Assist en ook Coby CNC. Door dit event samen met deze partners te organiseren, krijgt de bezoeker een totaalbeeld van alles wat er bij de automatisering van een CNC-machine komt kijken.”

“Behalve de demonstraties is er natuurlijk ook tijd voor een informele babbel met de organisatoren en andere deelnemende bedrijven,” verduidelijkt Area Sales Manager Bart Vercruysse. “En uiteraard zorgen we ook voor een warme welkom met een warme kop koffie, een fris glas wijn, bier of frisdrank én een lekkere lunch of avondeten,” vult collega Nick Raes aan. 

De Automation Team Day vindt op donderdag 1 juni 2023 plaats in het hoofdkantoor van RoboJob in Heist-op-den-Berg. Iedereen is welkom, maar registratie is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een sessie in de voormiddag, de namiddag of in de avond. Meer informatie vindt u op www.automationteamday.be. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden