21 augustus 2019 - 2 min leestijd

RoboJob zet Tower Advanced voorop tijdens EMO

Vanaf 16 september neemt RoboJob voor de derde keer deel aan de EMO-beurs in Hannover. De fabrikant van automatiseringsoplossingen zal tijdens de beurs vooral de Tower Advanced in de schijnwerpers zetten.

Twee jaar geleden stelde RoboJob de Tower voor het eerst voor op EMO Hannover.  “Dat was toen een absolute primeur”, vertelt CEO Helmut De Roovere.  “Met de lancering van onze Tower hebben we toen de eerste stappen gezet naar een verdere automatisering van onze industrie. Nu zijn we twee jaar verder en hebben we het prototype van destijds verder doorontwikkeld op alle mogelijke vlakken: niet enkel mechanisch of elektrisch, maar vooral qua software en programmatie.”

Die software is cruciaal voor het efficiënt inzetten van de Tower.  RoboJob kan nu ook verder bouwen op de ervaring die het kon opdoen tijdens de eerste vijftien installaties. “We kunnen stellen dat onze Tower is uitgegroeid tot een volwassen product”, aldus De Roovere. “En dit product is perfect geschikt om het hoofd te bieden aan de uitdagingen van de ‘High mix, low volume’ realiteit van vandaag.”

Vandaag bestaan er twee standaard uitvoeringen van de Tower: de Tower Essential, waarmee behalve werkstukken ook pallets kunnen worden beladen en ontladen, en de Tower Advanced.  Met de Tower Advanced is het ook mogelijk om enkelstuks en series door elkaar te produceren. Om dat mogelijk te maken, kunnen opspanmiddelen en grijpers uitgewisseld worden. 

Tijdens EMO zal RoboJob de Tower dus extra in de schijnwerper zetten in Hal 27, op stand A 46. Daarnaast zullen ook verschillende andere producten van RoboJob op de stand gedemonstreerd worden.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden