21 januari 2019 - 2 min leestijd

ROC Midden Nederland organiseert Techniekmarkt

Op donderdag 24 januari a.s. organiseert ROC Midden Nederland op de Tech Campus de jaarlijkse Techniekmarkt. Tijdens deze markt presenteren MBO-studenten van verschillende techniekopleidingen hun projecten en stages. De Techniekmarkt is bedoeld voor ouders, begeleiders, bedrijven en natuurlijk toekomstige studenten en andere belangstellenden.

De studenten van ICT College, Bouw & Interieur College, Tech College en Automotive College zijn alle vertegenwoordigd. Deze vier colleges vormen samen de Tech Campus in Nieuwegein. De diverse opleidingen hebben de afgelopen periode in groepjes gewerkt aan projecten waaronder; Slimme parkeerzone, waterstofauto, vakantiewoning, robotica, meubelontwerpen, sorteermachine, bodytrainer, drankmixmachine, pannenkoekenmachine, zonnepanelen en nog veel meer. Andere studenten presenteren hun stagebedrijf en de opdrachten die ze daar hebben uitgevoerd.

 

Opleidingen en studenten ontdekken

De techniekmarkt is voor potentiële studenten met interesse in een technische MBO opleiding op niveau 4 een uitgelezen mogelijkheid om vragen te stellen en te leren van ervaringen van de techniekstudenten van ROC Midden Nederland: o.a. Middenkader Engineering, Bouwkunde, Applicatie- en media ontwikkeling en Technisch Specialist personen en/of bedrijfsauto’s. De techniekmarkt is voor bedrijven tevens een goed moment om, als potentiele werkgevers, met studenten in contact te komen.

 

Vakjury beoordeelt projecten en ambassadeurs 

Een vakjury beoordeelt de groepen op diverse onderdelen. De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en alumni. Er worden prijzen uitgereikt voor het meest creatieve project, het meest innovatieve project, het meest professionele project en de beste ambassadeur. Nieuw is de categorie aanstormend talent.

 

De Techniekmarkt vindt plaats op donderdag 24 januari a.s. van 14.00-16.00 uur op de leslocatie Harmonielaan 2, te Nieuwegein.

Programma Techniekmarkt:

13.30 – 14.00     Inloop bezoekers Techniekmarkt

14.00 – 16.00     Techniekmarkt

16.00 – 16.30     Prijsuitreiking Techniekmarkt in aula

16.30 – 17.30     Afsluitende borrel

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden