29 mei 2018 - 2 min leestijd

ROC Midden Nederland regelt speeddates tussen bedrijven en studenten

Technische bedrijven zijn hard op zoek naar goede werknemers. Zo’n vijftien regionale bedrijven uit de bouw, ICT, techniek en automotive branche zijn daarom aanwezig op de open avond Tech Campus in Nieuwegein om kennis te maken met potentiële werknemers. Werkzoekende (potentiële) studenten die een opleiding in de techniek willen combineren met een leerwerkplek zijn van harte welkom.

Op donderdag 14 juni organiseert ROC Midden Nederland de laatste open avond van dit schooljaar. Alle mbo colleges en leslocaties zijn van 18.00 – 21.00 uur geopend voor potentiële studenten en hun ouders of begeleiders. Bezoekers kunnen in gesprek met docenten en studenten, een kijkje nemen in de techlabs en demonstraties en presentaties bijwonen. De techniekcolleges op de Tech Campus grijpen dit moment aan om tegelijkertijd een bedrijvenmarkt te organiseren.

 

Wisselwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven

Op de bedrijvenmarkt is er voor toekomstige studenten alle ruimte om tijdens speeddates kennis te maken met potentiële werkgevers. De werkgevers kunnen hun bedrijf en actuele vacatures onder de aandacht brengen. De avond is ook interessant voor studenten die zich dit schooljaar al hebben aangemeld voor een bbl-opleiding maar nog op zoek zijn naar een werkgever. Ook zij worden uitgenodigd deze avond een goede match te komen maken zodat zij in augustus aan hun bbl-opleiding kunnen beginnen.

 

Aanwezige bedrijven

De Tech Campus heeft een goede samenwerking met het werkveld en realiseert zich dat bedrijven staan te springen om goede werknemers. Zij heeft daarom haar samenwerkingspartners zoals; OBM Midden Nederland, Bouwmensen Utrecht, SPG, Innovam en diverse bedrijven zoals: Radiar, Verweij, en Terberg uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens de open avond en zo het toekomstige beroepenveld voor studenten te representeren.

Open avond bezoekers kunnen zich aanmelden via deze link: https://www.rocmn.nl/open-avond-donderdag-14-juni

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden