23 oktober 2017 - 3 min leestijd

Rollon neemt Italiaanse branchegenoot T-Race over

Rollon, producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen voor de industrie, heeft het Italiaanse bedrijf T-Race overgenomen. T-Race is een producent van lineaire en telescopische rails. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Aicurzio in de buurt van Milaan heeft dochtermaatschappijen in Duitsland en China. Met de overname van T-Race en de sterke omzetstijging in de laatste jaren onderstreept Rollon Gruppe haar ambitie om een wereldwijd opererende totaalaanbieder te worden in het segment van lineaire geleidingen.
 
Na de overname van onder andere het Duitse Hegra in 2015 en het Italiaanse TMT in 2016 is de recente overname voor Rollon de vijfde in zes jaar sinds 2011. Met T-Race breidt Rollon haar aanbod aan lineaire componenten uit met aanvullende producten zoals geleidingsrails van het type MonoRace. Het is de bedoeling dat de R&D-afdeling van Rollon deze producten doorontwikkelt, zodat  Rollon haar positie in de automation en robotica kan consolideren en voorop kan blijven lopen in de sectoren machinebouw, logistiek en railtechniek.

 
Internationale expansie

Rollon voorziet in 2017 een omzetgroei van 15% en komt daardoor uit op een totale omzet van rond de 100 miljoen euro. Met deze groei wordt voor het vierde jaar op rij een groei met dubbele cijfers gerealiseerd. De goede resultaten zijn deels terug te voeren op de internationale expansiestrategie, die Rollon sinds 2011 volgt samen met haar dochtermaatschappijen in Duitsland, Frankrijk, Japan, China, India en de VS en met haar vertegenwoordigingen in Rusland, Brazilië en de UK. De Rollon Gruppe heeft zo’n 500 mensen in dienst, waarvan meer dan 300 op de productielocatie Vimercate in Itali. Rollon heeft aangegeven het personeel en de R&D-afdeling van T-Race in hun geheel over te nemen.

 
Overname versterkt mondiale positie

Rollon werd bij de overname financieel gesteund door LGI (Chequers Capital) en IGI Investimenti Cinque. “Met T-Race als aanwinst versterkt Rollon haar rol als mondiale aanbieder van lineaire oplossingen en wint het bedrijf aan slagkracht in zowel Europa en de VS als in nieuwe markten”, aldus Eraldo Bianchessi, CEO van Rollon Gruppe. Dankzij de overname kan Rollon nog beter inspelen op de wensen van de klant en op de steeds veranderende marktomstandigheden.
 
“Onze expansiestrategie is zo succesvol omdat wij er steeds weer in slagen nieuwe oplossingen aan te bieden”, vertelt Rüdiger Knevels, General Manager van Rollon Gruppe. “De overname van T-Race is erg belangrijk voor ons, want ze opent nieuwe markten voor ons en versterkt onze positie als wereldwijd aanwezige groep.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden