15 oktober 2018 - 3 min leestijd

Salvagnini lanceert Social Industry op EuroBlech

Op de EuroBlech lanceert Salvagnini Social Industry, een concept dat sociaal en industrieel met elkaar combineert. Hiermee komt Salvagnini met een oplossing rondom het Industry 4.0 thema. Voor het bedrijf is Industry 4.0 een natuurlijke evolutie die gebaseerd is op twee belangrijke en competitieve aspecten voor bedrijven die naar de toekomst kijken: machineconnectiviteit en automatische fabrieken waar geen mensen meer werken.

Social Industry definieert Salvagnini als volgt: Social in de breedste zin van het woord: digitaal, verbonden en met respect voor mens en milieu. Industry, waaronder concepten zoals de fabriek, processen, productie en werkflow. Het resultaat is een combinatie van geautomatiseerde, efficiënte en adaptieve processen die binnen en buiten het bedrijf met elkaar verbonden zijn, die allemaal met elkaar communiceren, waardoor downtime wordt geëlimineerd, productiviteit en productie op aanvraag worden gemaximaliseerd, schroot en verbruik worden geminimaliseerd en tijd wordt bespaard. Om de efficiëntie van het proces in de Salvagnini Social Industry te beleven, worden klanten uitgenodigd om een product te kiezen, in de productie te volgen en vervolgens na melding via app of Salvagnini gate op de stand het geproduceerde product op te halen.

 

Laser-ponsmachine

Vanuit het oogpunt van technische innovaties presenteert Salvagnini de nieuwe laser-ponsmachine S1. Deze machine heeft een multi press head van de tweede generatie om gelijktijdig de Thick turret gereedschappen te kunnen activeren. Daarnaast kan met de Dubbele plaatklemmen met een instelbare positie het meest efficiënt gebruik worden gemaakt van de plaatafmeting en maakt het een kortere cyclustijd mogelijk. Verder elimineer de fiberlasersnijkop alle beperkingen in geometrie.

 

Verdere innovaties

De tweede innovatie is de B3.AU-TO, de automatische kantbank, uitgerust met de nieuwe AU-TO automatische gereedschapswisselaar, ATA en ATA.L (units voor het instellen van het boven- en ondergereedschap), voor kit en batch-one productie.

Innovaties worden ook gepresenteerd in de L5, de dynamische laser die nu wordt beheerd door een nieuwe trajectplanner software die in staat is om hoge prestaties te bereiken met minimaal verbruik en onderhoud. L5 wordt aangesloten op LTWS, het nieuwe voorraadmagazijn, uitgerust met een nieuwe sorteerunit.

Op de stand worden ook een FMS en een FMC werkend gepresenteerd om de verschillende productiemethoden en de live interactie met de orderoptimalisatiesoftware die de productieflow reguleert, goed te kunnen vergelijken.

De S4+P4 FMS-lijn zal worden aangestuurd door gloednieuwe optimalisatie software om de productiviteit en nesting te maximaliseren, maar ook om de logistiek te verbeteren.

De FlexCell FMC zal bestaan uit verschillende machines die verbonden zijn via AGV (automatisch geleide voertuigen), waaronder de P2lean-2120, de zelflerende compacte paneelbuigmachine, een echt bundeling van technologie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden