4 augustus 2021 - 1 min leestijd

Schaeffler neemt BEGA over en versterkt serviceactiviteiten in de industriële divisie

Schaeffler heeft BEGA International B.V. overgenomen, een fabrikant van speciaal gereedschap voor het monteren en demonteren van wentellagers. De overname markeert volgens Schaeffler een nieuwe stap in de uitbreiding van het lifecycle-serviceportfolio.

Toegang tot het IIoT-platform dat voor Schaefflers OPTIME-oplossing voor conditiebewaking is ontwikkeld, opent nieuwe mogelijkheden voor BEGA’s intelligente onderhoudstools. Klanten krijgen dankzij de overname een gemeenschappelijke gebruikersinterface voor alle contactpunten. Volgens Schaeffler heeft dit een naadloze gebruikerservaring als resultaat, gedurende de hele levenscyclus van wentellagers: van installatie, bewaking en onderhoud tot en met reparatie. Klanten en partners kunnen oplossingen en diensten voor het onderhoud en de bewaking van wentellagers voortaan bij één leverancier afnemen en profiteren van een meer gestroomlijnde toegang tot onderhouds- en reparatieoplossingen.
“De gedachte achter ons Industry 4.0-bedrijf is om de partner bij uitstek te zijn voor voorspellende en voorgeschreven onderhoudsoplossingen. Door met BEGA samen te werken, kunnen we onze klanten volledige levenscyclusservices en topkwaliteitsoplossingen voor lagers en andere aandrijflijncomponenten bieden”, aldus Rauli Hantikainen, hoofd van Schaefflers strategische Industry 4.0-tak.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden