4 augustus 2022 - 2 min leestijd

Schaeffler versterkt industriële activiteiten met overname Ewellix Group

Schaeffler heeft onlangs een overeenkomst getekend voor de overname van de Ewellix Group, een wereldwijd opererende leverancier van componenten en systemen voor lineaire technologie. Naar eigen zeggen versterkt Schaeffler met deze overname zijn positie in deze specifieke sector.

Ewellix levert actuatoren, hefkolommen, robotrange-extenders, kogel- en rolschroeven en lineaire geleidingen (monorailgeleidingssystemen en lineaire kogellagers) voor een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder mobiele machines, assemblage-automatisering en robotica. Het productassortiment van de Ewellix Group is complementair aan het bestaande productportfolio in de industriële divisie van Schaeffler. Ewellix heeft een hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg, zes productie- en ontwikkellocaties in de VS, Europa en Azië, verkoopkantoren in vijftien landen en een netwerk van ongeveer 550 verkooppartners

De 1.200 medewerkers van Ewellix zullen nauw gaan samenwerken met het Schaeffler Industrial-team, om synergie te realiseren. “Door Ewellix over te nemen, versterken we onze industriële activiteiten en blijven we onze strategie voortzetten, ondanks deze volatiele tijden”, aldus Klaus Rosenfeld, CEO bij Schaeffler. “Deze overname vertegenwoordigt een verdere stap in de diversificatie van ons bedrijf als wereldwijde leverancier voor automotive en de industrie, en zal ons in een sterkere positie plaatsen bij investeringen in groeimarkten. De deal is een nieuwe mijlpaal waarmee de Schaeffler Group nog beter is voorbereid op de toekomst.”

De koopprijs voor de overname, die de vorm zal hebben van een aandelendeal, bedraagt ​​circa 582 miljoen euro. Dit bedrag is exclusief de nettoschuld van Ewellix van ca. 120 miljoen euro, die zal worden gedragen door Schaeffler, en ook exclusief transactiekosten. De sluiting van de koopovereenkomst vindt naar verwachting eind dit jaar plaats, maar hij is nog onderworpen aan de in de markt gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Foto: Het portfolio van Ewellix omvat een scala aan elektromechanische actuatoren voor industriële toepassingen (Beeld: Ewellix).

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden