2 mei 2017 - 2 min leestijd

Seminar ‘Continu op hoog niveau produceren’

IBS Precision Engineering en machineleverancier Dormac houden op 4 oktober aanstaande een half daags seminar over procesmonitoring bij 5-assige bewerkingscentra. Productiemanagers die optimaal en continu inzicht willen hebben in de prestaties en kwaliteit die de machines leveren, krijgen hier antwoord op de vraag hoe ze 24/7 op een hoog niveau, dus zonder afwijkingen in de productgeometrie en oppervlakte nauwkeurigheid kunnen produceren.

 

In high-end industriën, zoals aviation en medical, wordt steeds vaker certificering van zowel materiaal, productie als het proces gevraagd. IBS Precision Engineering heeft hiervoor een Rotary Inspector ontwikkeld, bestaande uit sensorbased meetkoppen die in de spindel en tafel worden gemonteerd. Het systeem meet zowel de Q-waarde (geometrische nauwkeurigheid) als de P-waarde (oppervlakte nauwkeurigheid) en genereert daarmee een complete trendanalyse van de machine en het proces. Eventuele afwijkingen worden automatisch gecompenseerd, waarmee de Rotary Inspector tegemoet komt aan de wensen van de high-end maakindustrie om 24/7 op een continu hoog kwaliteitsniveau te kunnen produceren.

De Rotary Inspector is tot nu toe het enige systeem dat zowel in de X-,Y- als Z- en alle rotatie assen geheel volgens ISO  meet, en is daarmee een unieke tool op de markt. IBS Precision Engineering zal de Rotary Tool demonstreren op een Litz-LU800 5-assig bewerkingscentrum, een zware gantry type machine, voorzien van warmte-compensatie, high-torque motoren, enz. en daarmee bijzonder geschikt voor high-end productie doeleinden. Dormac CNC Solutions die het machineprogramma van Litz sinds begin dit jaar in Nederland vertegenwoordigd, wil met dit machineprogramma haar doelgroep verder uitbouwen. Naast specialisten van Dormac zullen ook de Hoffmann groep (tooling), ATS EdgeIT (edgecam software) en Dormatec (nevelfiltratie, hogedruk koeling) tijdens het seminar aanwezig zijn.

 

Het seminar vindt plaats op 4 oktober bij IBS Precision Engineering in Eindhoven en kan vanaf 10:00 uur en 15:00 uur worden gevolgd. Inschrijving via www.dormac.nl

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden