25 april 2019 - 2 min leestijd

Siemens introduceert Mendix voor MindSphere

Siemens kondigt de beschikbaarheid van Mendix voor MindSphere aan. De Mendix software, het wereldwijde low-code applicatie-ontwikkelplatform voor low-code bedrijfsapplicaties, biedt mogelijkheden voor digitale transformatie en zakelijke voordelen voor de ontwikkeling van software voor industriële IoT.

MindSphere, het cloud-gebaseerde IoT-besturingssysteem van Siemens, biedt ontwikkelaars open API’s, diensten en de ondersteuning die nodig is om snel en eenvoudig MindSphere-applicaties te ontwikkelen, testen en leveren. Mendix werd in 2018 overgenomen door Siemens en deze integratie is de eerste stap richting de low-code softwareontwikkelaar om nieuwe geavanceerde industriële softwareoplossingen op de markt te brengen.

De geïntegreerde Mendix voor MindSphere-oplossing is aangekondigd als onderdeel van de Spring ’19 Release van het bedrijf tijdens Mendix World en is een belangrijke innovatiestimulans voor het IoT. De oplossing helpt de terugverdientijd voor industriële investeringen in verbonden sensortechnologieën te versnellen. Het door AI ondersteunde, visuele ontwikkelingsmodel van Mendix’ applicatieplatform breidt het beschikbare aanbod van talenten die IoT-applicaties kunnen ontwikkelen uit. Bedrijfsontwikkelaars, domeiningenieurs en fabrieksmedewerkers kunnen nu – naast professionele ontwikkelaars – geavanceerde IoT-oplossingen ontwikkelen zonder codering. “Innovatieve MindSphere-applicaties worden dagelijks ontwikkeld door Siemens, onze partners en klanten”, zegt Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens Digital Industries Software. “Met de technologie van Mendix stellen we klanten, ongeacht hun technologische achtergrond, in staat om met behulp van low-code-ontwikkeling de manier waarop ze zakelijke problemen benaderen en oplossen te veranderen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden