5 december 2019 - 2 min leestijd

Siemens komt met flexibele tokenlicentie voor Simcenter

Deze week, tijdens de Simcenter Conference in Amsterdam, presenteerde Siemens een flexibele tokenlicentie voor Simcenter. Hiermee kunnen klanten gebruik maken van de verschillende softwaremodules in het pakket. Het voordeel is dat een gebruiker niet voor elke softwaremodule een aparte licentie hoeft aan te schaffen. “Met name voor bedrijven die zo af en toe een keer een module gebruiken is de flexibele token licentie een eenvoudige en economisch gunstige oplossing”, vertelt Jan Leuridan, Senior VP Simulation en Test bij Siemens Digital Industries Software.

Simcenter tokens zijn een flexibel licentiemechanisme dat gebruikers toegang geeft tot een grote bibliotheek van softwaremodules voor het uitvoeren van tests, simulaties en gegevensanalyse. In tegenstelling tot een licentie voor een bepaalde softwaremodule, waarvoor alleen specifiek aangeschafte licenties kunnen worden gebruikt, kunnen gebruikers met de Simcenter tokenlicentie elke combinatie van compatibele softwaremodules uitvoeren zolang het totale aantal beschikbare tokens niet wordt overschreden. Gebruikers schaffen vooraf een hoeveelheid tokens aan in plaats van afzonderlijke softwareproducten te kopen. Elke softwaremodule van Simcenter heeft een vast tokenbedrag dat vereist is om deze uit te voeren.

 

Soort bibliotheek

De werking van de Simcenter tokenlicentie is vergelijkbaar met een bibliotheek. In een bibliotheek kan elk boek worden uitgeleend, maar slechts een bepaald maximum aantal boeken kan op een bepaald moment worden uitgeleend. Met een bibliotheekkaart is het bijvoorbeeld toegestaan om vier boeken te lenen.

Zodra een enkel boek wordt geretourneerd, kan er weer een ander boek worden uitgeleend. Token-licenties bieden een soortgelijk systeem voor het ‘uitlenen’ van bepaalde softwaremodules. Dit zorgt voor flexibiliteit en extra mogelijkheden die een vaste licentiebenadering niet toestaat.

 

Configuratie van tokens

Er zijn verschillende opties hoe tokens kunnen worden geconfigureerd en geopend. Ze kunnen worden opgeslagen op een verplaatsbare USB-sleutel of op een netwerklicentieserver.

Desktop- en tokenlicenties kunnen worden toegewezen aan kleine, individuele USB-sleutels die op een computer kunnen worden aangesloten. Wanneer de USB-sleutel op de computer is aangesloten, wordt het licentiebestand op de computer gecontroleerd op het serienummer van de USB-sleutel en worden eventuele toegewezen Desktop- en tokenlicenties beschikbaar. Meerdere USB-sleutels kunnen worden gedeeld door een lokaal team van technici. Meerdere USB-licentiesleutels kunnen zelfs tegelijkertijd op één computer worden gebruikt.

Daarnaast kunnen tokens op een computerserver in een netwerk worden geplaatst. Elke computer die op het netwerk is aangesloten, heeft toegang tot deze licenties. Hierdoor kunnen hele testteams op meerdere locaties tokens delen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden