9 september 2019 - 1 min leestijd

Siemens PLM Software gaat verder als Siemens Digital Industries Software

Siemens PLM Software, wereldwijde aanbieder van softwareoplossingen, gaat verder als Siemens Digital Industries Software. Het productportfolio heet vanaf nu Xcelerator en combineert het aanbod van Siemens en het onlangs overgenomen Mendix, wereldleider in de ontwikkeling van low code applicaties. 

De aanleiding van deze naamswijziging is het bredere softwareaanbod van Siemens. In de eerdere naam stond Product Lifecycle Management (PLM) centraal, maar dit is inmiddels slechts een onderdeel van het ruime aanbod van Siemens.

Xcelerator combineert het portfolio van Siemens Digital Industries software met het Mendix multi-experience applicatie-ontwikkelingsplatform. Door de mogelijkheid om apps te bouwen die gegevens ontsluiten uit uiteenlopende IT-systemen, kunnen gebruikers van Xcelerator hun organisaties digitaliseren met gepersonaliseerde en flexibele softwareoplossingen. Met dit uitgebreide portfolio kan Siemens organisaties nog wendbaarder en schaalbaarder maken, zodat het realiseren van de digitale transformatie voor elke organisatie binnen handbereik komt te liggen. 

Tony Hemmelgarn, CEO, Siemens Digital Industries Software: “Siemens heeft een lange geschiedenis in het leveren van innovatieve oplossingen waarmee de grenzen tussen engineering en operationele domeinen vervagen en de virtuele en echte wereld samensmelten. De naamsverandering weerspiegelt ons brede portfolio van digitaliseringssoftware waar ontwerp, engineering en productie samenkomen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden