28 januari 2021 - 1 min leestijd

Sneller meten voor Bendertechniek met Renishaw XK10 uitlijnlaser

Bendertechniek heeft als eerste machineleverancier van Nederland het XK10 lasersysteem van Renishaw aangeschaft. De XK10 uitlijnlaser kan gebruikt worden op lineaire assen om zeker te weten dat ze recht, haaks, vlak, evenwijdig en horizontaal bewegen, eveneens om de spindelrichting en coaxialiteit van roterende machineassen vast te stellen. Het systeem kan tijdens installatie en onderhoud ingezet worden waardoor machineassen nauwkeurig zijn uit te lijnen en af te stellen. 

Waar voorheen de rechtheid met bijvoorbeeld een lijnmicroscoop werd gemeten en de haaksheid met een granieten 90⁰ haak, kan nu sneller en gemakkelijker gemeten worden. Voorts wordt een analyse onmiddellijk automatisch weergegeven en kunnen snel en efficiënt aanpassingen worden gedaan. Bovendien is de XK10 minder gevoelig voor windturbulentie waardoor er nauwkeuriger gewerkt kan worden. 

Deze kenmerken verkorten de benodigde tijd voor installatie of onderhoud en service gigantisch, waardoor ook de beschikbare tijd nuttiger gebruikt kan worden. Bendertechniek is al meer dan 50 jaar machineleverancier van draai-, frees- en slijpmachines voor de verspanende metaal- en kunststofverwerkende industrie. Ontzorging van klanten staat bij Bendertechniek hoog in het vaandel en Bender is dan ook continu bezig om dit verder te optimaliseren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden