10 februari 2021 - 2 min leestijd

SolidWorks introduceert cloud-based model

Tijdens 3DExperince World 2021, ditmaal een online-event, heeft Dassault Systèmes nieuwe cloudgebaseerde oplossingen gepresenteerd. Hiermee kiest het bedrijf nadrukkelijk voor een abonnementen-model voor hun software. 

Dassault Systèmes kondigde de aanstaande lancering van twee nieuwe producten aan: 3Dexperience Solidworks for Makers en 3Dexperience Solidworks voor studenten. 3Dexperience Solidworks for Makers is gericht op ‘digitale hobbyisten’, die met een abonnement kunnen innoveren met behulp van 3Dexperience Solidworks Professional, 3D Creator en 3D Sculptor-applicaties, en hun persoonlijke projecten delen met de wereldwijde Makers Community Madein3D.

3Dexperience Solidworks for Students helpt studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt door de vaardigheden op het gebied van engineering, samenwerking, projectmanagement en data intelligence te ontwikkelen. Het aanbod omvat 3Dexperience Solidworks Student, 3D Designer Student en Collaborative Business and Industry Innovator-applicaties, toegang tot een wereldwijde online community van collega’s en experts op het 3Dexperience-platform en twee door de industrie erkende certificeringen.

“Van producten tot platform, van verbindingen tot relaties… 3Dexperience Solidworks verandert de manier waarop studenten en makers leren, samenwerken en innoveren”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SolidWorks, Dassault Systèmes. “Studenten kunnen in een vroeg stadium de juiste tools gebruiken om de vaardigheden te ontwikkelen die de industrie zoekt en gedijen op de werkvloer. Makers kunnen deel uitmaken van een gemeenschap die hun passie voor het maken van producten deelt en bereid is om te helpen met zijn expertise en verlangen om samen te werken. Beiden verwerven de kennis en knowhow die nodig zijn om uit te blinken in het creëren van nieuwe ervaringen. Dit is een revolutionair aanbod van onze traditionele Solidworks-desktop die is verbonden met en beheerd wordt door het 3Dexperience-platform. “

3Dexperience Solidworks for Students zal beschikbaar zijn in mei 2021 en 3Dexperience Solidworks for Makers zal beschikbaar zijn in de tweede helft van 2021.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden