7 december 2020 - 2 min leestijd

SPI Lasers gaat Trumpf heten

Trumpf verandert de naam van haar eigen dochteronderneming voor de fabricage van fiberlasers SPI Lasers veranderd. Het in het Engelse Southampton gevestigde bedrijf gaat nu onder de Trumpf-naam verder. De bedrijven SPI USA en SPI Korea zijn samengevoegd met de lokale bedrijven Trumpf USA en Trumpf Korea, respectievelijk , met ingang van 1 november en 1 december 2020. 

Trumpf heeft de SPI-dochteronderneming in China eerder samengesmolten met Trumpf China in april 2020. Sinds 1 juli 2020 zijn producten van de voormalige SPI Lasers verkrijgbaar via Trumpf-verkoopkanalen. Door deze naamswijziging werkt de voormalige SPI Lasers-organisatie nu nog nauwer samen met Trumpf Laser-und Systemtechnik, eveneens een 100% dochteronderneming van de Trumpf-groep. De twee bedrijven bundelen hun competentie en expertise in lasertechnologie wereldwijd om synergieën te creëren en de klantenservice voor industriële toepassingen in zowel schijflaser- als fiberlasertechnologie te verbeteren.

SPI Lasers UK Ltd. is sinds 2008 een volledige dochteronderneming van de Trumpf-groep en heeft zich binnen de groep snel gevestigd als expert in de ontwikkeling en fabricage van fiberlasers. Om zijn industriële klanten de best mogelijke stralingsbron te kunnen bieden voor hun eisen en toepassingen, ondersteund door de hoogste serviceniveaus, heeft Trumpf nu fiberlasers volledig geïntegreerd in zijn wereldwijde verkoop- en servicekanalen. 

SPI Lasers (of Southampton Photonics Inc zoals het oorspronkelijk heette) werd opgericht in 1999. Het was een spin-out van het Optoelectronics Research Center (ORC) van Southampton University en vestigde zich snel als een wereldleider in het ontwerp en de fabricage van industriële vezellasers. Nu werken er 350 mensen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden