30 juni 2020 - 1 min leestijd

Staat investeert 20 miljoen euro in het Eindhovense bedrijf Smart Photonics

Het kabinet trekt €20 mln uit om het Eindhovense hightechbedrijf Smart Photonics voor Nederland te behouden. Het bedrijf, dat fotonische chips produceert, dreigde in buitenlandse handen te vallen. Dat meldt het FD. De producent van fotonische chips kon in Nederland geen investeerder vinden om de fabriek uit te breiden.

 

Een buitenlandse overname zou het einde kunnen betekenen van de veelbelovende fotonica-industrie in Nederland, verantwoordt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken de investering maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Ze wil voorkomen dat deze strategische technologie verdwijnt naar landen als China en de Verenigde Staten, waardoor Europa in een afhankelijke positie komt. Het past ook in de recente oproep van de Europese Commissie om daar alert op te zijn.

Fotonica is door de Europese Commissie aangewezen als ‘strategische kerntechnologie’ en essentieel voor de concurrentiepositie en toekomst van Europa. Ook China en de VS investeren miljarden in de techniek.

 

[beeld wikipedia.org, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=User:JonathanMarks&action=edit&redlink=1]

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden