10 maart 2022 - 2 min leestijd

Strategisch partnerschap voor Omron en AWL op gebied cobotlassen

Omron en AWL bundelen hun krachten in een wereldwijd partnerschap. De twee bedrijven introduceren een oplossing in cobotlassen, onder de naam Qube. Volgens Omron en AWL eist een toenemend tekort aan lasexpertise en een toenemende vraag naar flexibele en veilige lasmachines dat ze blijven innoveren. 

AWL heeft expertise op het gebied van procesverbetering en lassen, terwijl de kracht van Omron ligt in automatiseringsoplossingen die mens en machine ondersteunen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de ontwikkeling van deze flexibele cobotlascel.

“Binnen de automatiseringsindustrie kenden we tot nu toe eigenlijk twee manieren van lassen met robots: de high-end robotlascellen en het laagdrempelige handlassen. De robotlascel is zeer geschikt voor het produceren van grote aantallen, maar de investering is voor veel bedrijven te hoog. Voor kleinere series zijn handlassers daarentegen de beste optie. Maar wat als je nu als producent tussen deze categorie valt – wat als je series maakt van 100 tot 1000 stuks en deze series ook nog eens variëren van producttype? Of wat als je wél kan groeien door de stijgende vraag naar producten, maar je maar een beperkt aantal lasspecialisten in huis hebt? Precies, dan heb je een uitdaging. AWL heeft hiervoor dé oplossing: Qube – een cobotlascel (collaboratieve robot)”, aldus Tom Vrugteveen, Sales Engineer van AWL.

Stephan Pruiksma, Manager Business Development Benelux | Innovation Manager van Omron Benelux voegt toe: “Met Qube kan iedereen zonder laservaring in een kwartier tijd flexibel, efficiënt en veilig (de cobot leren) lassen. Met het eenvoudige bedieningspaneel heb je in een handomdraai de cobot geprogrammeerd en kan de productie starten. Daarnaast kunnen robots en medewerkers nu zij aan zij samenwerken op een efficiënte manier – iets wat in de laswereld, vanwege de veiligheid, niet voorkomt.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden