Omron en AWL bundelen hun krachten in een wereldwijd partnerschap. De twee bedrijven introduceren een oplossing in cobotlassen, onder de naam Qube. Volgens Omron en AWL eist een toenemend tekort aan lasexpertise en een toenemende vraag naar flexibele en veilige lasmachines dat ze blijven innoveren.
AWL heeft expertise op het gebied van procesverbetering en lassen, terwijl de kracht van Omron ligt in automatiseringsoplossingen die mens en machine ondersteunen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de ontwikkeling van deze flexibele cobotlascel.
“Binnen de automatiseringsindustrie kenden we tot nu toe eigenlijk twee manieren van lassen met robots: de high-end robotlascellen en het laagdrempelige handlassen. De robotlascel is zeer geschikt voor het produceren van grote aantallen, maar de investering is voor veel bedrijven te hoog. Voor kleinere series zijn handlassers daarentegen de beste optie. Maar wat als je nu als producent tussen deze categorie valt – wat als je series maakt van 100 tot 1000 stuks en deze series ook nog eens variëren van producttype? Of wat als je wél kan groeien door de stijgende vraag naar producten, maar je maar een beperkt aantal lasspecialisten in huis hebt? Precies, dan heb je een uitdaging. AWL heeft hiervoor dé oplossing: Qube – een cobotlascel (collaboratieve robot)”, aldus Tom Vrugteveen, Sales Engineer van AWL.
Stephan Pruiksma, Manager Business Development Benelux | Innovation Manager van Omron Benelux voegt toe: “Met Qube kan iedereen zonder laservaring in een kwartier tijd flexibel, efficiënt en veilig (de cobot leren) lassen. Met het eenvoudige bedieningspaneel heb je in een handomdraai de cobot geprogrammeerd en kan de productie starten. Daarnaast kunnen robots en medewerkers nu zij aan zij samenwerken op een efficiënte manier – iets wat in de laswereld, vanwege de veiligheid, niet voorkomt.”
Met DeepTechXL Fund I krijgt Brabant een uniek nieuw fonds dat gaat investeren in veelbelovende, hoogtechnologische start-ups en scale-ups in …
Het aantal mensen dat een technisch beroep uitoefent neemt toe. Dit geldt ook voor het aantal vacatures in de techniek …
Er moet een apart stimuleringsprogramma voor productie-innovatie in het mkb ontwikkeld worden. Deze zogeheten Mkb-booster is noodzakelijk om de (arbeids)productiviteit …
Op 30 juni zet Heidenhain de deuren van hun bedrijf in Ede open voor een demonstratie om meer uit een …