19 mei 2023 - 2 min leestijd

Subsidieregeling Circulaire Economie opent aanstaande maandag

Vanaf maandag 22 mei is de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie geopend voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. In totaal is er 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de maakindustrie, de bouw en voor consumptiegoederen. Op 1 juni is er een informatiebijeenkomst.

We verbruiken op dit moment veel meer grondstoffen dan de aarde kan produceren. Op termijn is dit niet houdbaar en daarom moeten we de transitie maken naar een circulaire economie waarin grondstoffen optimaal worden ingezet en hergebruikt. De Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) stimuleert de ontwikkeling van kennis en innovatie die nodig is om tot een circulaire economie te komen. Eén van de middelen daarbij is de subsidieregeling KIA-CE.

2,5 Miljoen

Tussen 22 mei en 7 september is de derde tender van deze regeling geopend. In totaal is er 2,5 miljoen euro budget beschikbaar voor de ontwikkeling van circulaire producten, processen en/of diensten voor toepassingen in de bouw, de maakindustrie of voor consumptiegoederen. Daarbij gaat het om technologisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe of sterk verbeterde producten, diensten en processen en om onderzoek naar consumentengedrag, bedrijfs- of verdienmodellen.

Informatie- en matchmakingbijeenkomst

Op 1 juni vindt in Amersfoort een informatiebijeenkomst waarin de regels en voorwaarden van de subsidieregeling worden uitgelegd en waarin de deelnemers hun projectidee kunnen laten toetsen. Ook is de bijeenkomst een mooie gelegenheid om samenwerkingsverbanden te ontwikkelen met andere bedrijven en onderzoeksinstellingen. Registreren voor deze bijeenkomst kan via deze link van RVO.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling en over de informatiebijeenkomst is te vinden op de RVO-pagina KIA-CE. Meer informatie over de Kennis- en Innovatieagenda vind je hier: KIA-CE.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden