2 mei 2017 - 2 min leestijd

Te weinig coördinatie in Europa voor Additive Manufacturing

Er is te weinig coördinatie om een Europese strategie op het gebied van Additive Manufacturing (AM) van de grond te krijgen. Dat bleek tijdens de Additive Manufacturing en 3D Printing Europese Conferentie 2016 in het Europees Parlement.


Vertegenwoordigers van bedrijven, EU-instellingen, denktanks en andere belanghebbenden in de sector werktuigmachines waren deze week aanwezig bij de Additive Manufacturing en 3D Printing Europese Conferentie 2016, gehouden in het Europees Parlement. Zij bespraken de oprichting van een Europese strategie voor additive manufacturing (AM). Doel was om de gestage, duurzame en consequente ontwikkeling van deze technologie in Europa te ondersteunen.
De Europese Commissie onderstreept via Peter Dröll, directeur van Key Enabling Technologies DG Onderzoek en Innovatie en Ronan Burgess, hoofd van de Photonics eenheid van DG Connect dat een uniforme aanpak op Europees niveau nodig is om de ontwikkeling van geavanceerde technologieën, zoals AM, te ondersteunen. Ze benadrukte ook het belang van het bevorderen van digitale industriële innovatie in Europa.

Cruciaal

Volgens de deelnemers van de conferentie moet de Europese strategie voor AM verder gaan dan de financiering van onderzoek. Toegang tot financiering, met name voor het MKB, bewustmaking, ontwikkeling van vaardigheden, bescherming van intellectuele eigendomsrechten, aansprakelijkheid regelgeving alsmede de kwalificatie en certificatie-procedures zijn cruciaal. In het bijzonder moeten kleine en middelgrote ondernemingen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een database van AM-dienstverleners op Europees niveau.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden