17 oktober 2019 - 2 min leestijd

TechniShow 2020 gevuld met nieuwe activiteiten rondom Smart Industry thema

Volgend jaar vindt de TechniShow plaats van 17 tot en met 20 maart. Dit is het tweejaarlijkse event van FPT-VIMAG, de brancheorganisatie van de productietechnologie. Het thema voor TechniShow 2020 is Smart Industry – Digitalisering. Vanuit dit thema zijn een aantal nieuwe activiteiten opgezet. Zoals een Factory of the Future Lounge, Factory of the Future Congres, een 3D-printingplein en een Formule 1 (studenten) route.

Om het Smart Industry thema zichtbaar te maken is op de Factory of the Future stand een hightech proefopstelling van een fabrieksproces te zien. “Om bezoekers van de TechniShow in het digitaliseringsproces mee te nemen zal er een interessante ontwikkelscan op de Factory of the Future stand aanwezig zijn. Na het invullen van deze scan krijgt de ondernemer resultaten te zien die interessant zijn voor zijn of haar onderneming en waarvoor de mogelijke oplossingen op de beurs te vinden zijn”, vertelt Ramon Dooijewaard, Directeur van FPT VIMAG.

Daarnaast wordt TechniShow gecomplementeerd met het ‘Factory of the Future’ Congres. Dit congres is gepland op 18 maart in de Croesezaal. De thema’s zijn digitalisering, big data, automatisering, robotisering en ketensamenwerking. Hierbij zal de inhoud vooral praktisch van aard zijn. Na afloop heeft de bezoeker handvatten om de NEXT STEP in smart industry te nemen en het eigen productieproces om te zetten in een ‘Factory of the Future’.

 

3D-plein

Een belangrijke groeiende technologie is die van 3D-(metaal)printing. De TechniShow zal in 2020 het grootste 3D-plein van de Benelux huisvesten, met alle koplopers op 3D-technologie. De bezoeker kan de nieuwste machines werkend bekijken, maar ook het hele proces van engineering tot nabewerking zien op het 3D-innovatieplein.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden