2 mei 2017 - 1 min leestijd

Tesla neemt Grohmann Engineering over

Tesla heeft het Duitse ingenieursbureau Grohmann Engineering overgenomen. Met de overname verwacht de fabrikant van elektrische auto’s een grote verbetering in de productiesnelheid en -kwaliteit. Het bedrijf zal Tesla Grohmann Automation gaan heten.

 

Grohmann is gevestigd in Prüm, nabij de Belgische grens. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen van productielijnen die in hoge mate autonoom opereren. Die expertise wil Tesla gebruiken om zijn eigen productie op te voeren, schrijft het bedrijf op zijn website.

Het bedrijf zal dienen als de initiële basis voor het hoofdkantoor van Tesla Advanced Automation Duitsland. Meerdere uitbreidingen van Tesla in Duitsland volgen. Tesla verwacht de komende twee jaar in Duitsland meer dan 1.000 banen te creëren voor vakkundige technici.

Het is niet bekendgemaakt wat Tesla voor Grohmann betaalt. De deal wordt onder andere nog bekeken door de Duitse toezichthouder. De verwachting is dat de overname begin 2017 afgerond wordt.

Tesla heeft al jaren moeite om de productiedoelen die het bedrijf zichzelf stelt, te halen. Voor 2018 wil het bedrijf 500.000 auto’s per jaar maken, tegenover minder dan 100.000 de afgelopen jaren.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden