10 september 2021 - 2 min leestijd

Triple T High Tech Academy blaast toekomst techniek nieuw leven in

Triple T staat voor trots, techniek, Twente. “Want we zijn trots op de technische loopbaanmogelijkheden in Twente”, legt Annette Hagenbeek, HR-manager van VDL ETG Almelo uit. Zij stond samen met Ivar Hageman (innovatiemanager Heracles Almelo) en Yvonne Bijenhof (ROC van Twente) aan de wieg van de Triple T High Tech Academy. De academy heeft als doel technisch talent breder op te leiden en voor de regio te behouden. Dat wordt gedaan door technische MBO-studenten op niveau 3 of 4 een uniek opleidingstraject aan te bieden.

De studenten starten op een leerwerkplek bij één van de aangesloten bedrijven ETC Nederland, Benchmark of VDL ETG Almelo. Eén dag in de week gaan ze naar school om een vakopleiding te volgen en daarnaast gaan deze studenten ook elke vrijdagmiddag naar Erve Asito om daar door trainers van de Triple T High Tech Academy mentaal, gericht op persoonlijke ontwikkeling, en fysiek door middel van sport, uitgedaagd te worden. 

De Triple T High Tech Academy wordt naast de aangesloten bedrijven breed ondersteund door het ROC van Twente, praktijkopleider STODT, Endoor, Heracles Almelo en de gemeente Almelo, die als strategisch partners betrokken zijn. Zij zagen vorig jaar al het nut en de noodzaak in van dit initiatief en tekenden in oktober 2020 een intentieverklaring. Feit is dat er nu al een tekort is aan mbo-opgeleide vakmensen terwijl zij juist nodig zijn om de verwachte groei in de hightech maakindustrie op te vangen.

Bron: FME

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden