20 december 2022 - 2 min leestijd

Trumpf en Stopa bereiken strategisch partnerschap voor Smart Factory-oplossingen

Trumpf en een van de toonaangevende fabrikanten van geautomatiseerde magazijnsystemen, Stopa, willen in de toekomst nog nauwer samenwerken. Beide bedrijven hebben nu een overeenkomst aangekondigd. Stopa levert onder meer geautomatiseerde opslagsystemen voor de Smart Factory-oplossingen van Trumpf. Klanten kunnen het gebruiken om hun machines automatisch te laden en te lossen en ze logistiek te koppelen. De productiviteit in de productie neemt toe omdat niet-productieve tijden sterk worden verkort.

Opslagsystemen van Stopa kunnen optimaal worden aangepast aan de groeiende uitdagingen van de moderne Smart Factory-productie of worden geïntegreerd in bestaande fabrieken. De automatisering toont haar voordelen in combinatie met de nieuwe Trumpf Oseon-software – dit vereenvoudigt de productieplanning en -besturing nog meer, tot aan de volautomatische werking van de plaatproductie.

Bij de uitbreiding van zijn Smart Factory-oplossingen zet Trumpf sterk in op partnerschappen en open standaarden. Dit omvat zowel de open interfaces van umati, de open lokalisatiestandaarden van omlox als de bestaande samenwerkingsverbanden met de intralogistieke specialist Jungheinrich, de coil handling, richtmachine en ontbraammachine-expert Arku, het machinesoftwarehuis Lantek en Starmatik, een specialist voor klanten- specifieke automatiseringsoplossingen.

Recentelijk heeft Trumpf het gebied van Smart Factory Solutions onder één organisatorische paraplu over alle afdelingen gebundeld om zich te concentreren op verdere groei. Stopa werd opgericht in Achern, Duitsland, in 1963 en heeft ongeveer 370 mensen in dienst. Het bedrijf is gespecialiseerd in geautomatiseerde opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed, evenals volledig geautomatiseerde parkeersystemen.

“Na meer dan 35 jaar succesvolle samenwerking met Trumpf op het gebied van automatisering van de productie, kijken we er nu naar uit om samen de volgende stap te zetten”, zegt Michael Stolzer, aandeelhouder van Stopa Anlagenbau GmbH.

Till Küppers, Managing Director Production Machine Tools bij Trumpf, benadrukt: “Met Stopa willen we ons gezamenlijke succes op een nieuwe en toekomstbestendige basis zetten, vooral bij de uitbreiding van onze Smart Factory-oplossingen. Samen met Stopa kunnen we onze klanten in de toekomst een nog uitgebreider aanbod van efficiënte, duurzame en productiviteitsverhogende oplossingen bieden.”

Het partnerschap van Trumpf en Stopa moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden