26 juli 2021 - 2 min leestijd

Trumpf Groep realiseert 460 miljoen euro omzet in Nederland

De Trumpf Groep heeft boekjaar 2020/21 onlangs afgesloten met een omzet die vergelijkbaar is met die in het vorige boekjaar. Volgens voorlopige berekeningen heeft de onderneming 3,5 miljard euro omgezet, waarvan 460 miljoen euro in Nederland.

De grootste omzet werd in 2020/21 gegenereerd in Duitsland (580 miljoen euro), gevolgd door China (525 miljoen euro), de VS (485 miljoen euro) en Nederland (460 miljoen). De Nederlandse omzet was met name te danken aan de levering van EUV-technologie (extreem ultraviolette straling d.m.v. laserversterkers) aan ASML.

‘Uitpuilende orderboeken’

Naar eigen zeggen start Trumpf het nieuwe fiscale jaar met ‘uitpuilende orderboeken’. De omvang van de inkomende orders steeg met 20 procent tot 3,9 miljard euro (in fiscaal jaar 2019/20 was dit nog 3,3 miljard euro). “We zijn het nieuwe fiscale jaar begonnen met stabiele verkopen en een zeer goede orderintake”, aldus Nicola Leibinger-Kammüller, voorzitter van de Trumpf Group Executive Board. “Die is onder meer het gevolg van sterke economische impulsen uit China vanuit de sector voor elektronicatoepassingen, en de vraag naar onze lasers voor elektromobiliteit. Er is echter ook een duidelijke opleving in de economie in Europa, en dat merken we met name in de markt voor gereedschapsmachines. Desalniettemin blijft er onzekerheid bestaan ​​over hoe de stabiliteit van wereldwijde toeleveringsketens en de aanpak van de coronaviruspandemie zich ontwikkelen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden