9 april 2019 - 2 min leestijd

Tuwi presenteert elektrische kantbank met robot op Brabantse Metaaldagen

Tuwi toont op de Brabantse metaaldagen de Euromac FX Bend Cell. Deze innovatieve ontwikkeling sluit naadloos aan op de huidige marktontwikkelingen; snel, nauwkeurig en man-arm produceren tegen een zo laag mogelijke kostprijs.

De Euromac FX Bend Cell is verkrijgbaar in verschillende werkbreedtes, tonnages en de robotisering is geheel aanpasbaar aan de wensen van de klant. De buigcel kan 24/7 volautomatisch produceren maar is ook handmatig te gebruiken voor kleine series. De kantbank en robot staan met elkaar in verbinding op een vast frame, hierdoor ontstaat een ‘Plug en Buig’ unit die maar een klein oppervlak van de werkvloer vergt.

 

Monoblock machineframe

Het frame is opgebouwd uit een tweetal gegoten Meehanite (700 N/m2 treksterkte) frames die onderling verbonden zijn. Dit garandeert een maximale stijfheid, hetgeen een betrouwbaarheid en nauwkeurige productie van onderdelen waarborgt. Dankzij het ergonomische ontwerp van het frame, werkt de operator altijd in de meest comfortabele positie, de machine kan over de volle werkbreedte benut worden de gebruikte gereedschappen kunnen eenvoudig via de zijkant van de machine gewisseld worden.

 

Direct aangedreven motor

Dankzij de direct aangedreven motor en de kogelomloopspindel met het treksysteem, bereikt de FX –Bend snel zijn topsnelheiden van 200 mm/s en kan snel vertragen tot de werksnelheid in een korte afstand (2mm). Carbon fiber reduceert het gewicht van de aanslagvingers waardoor de zesassige achteraanslag een maximale snelheid 1.000 m/sec behaalt.

 

Produceren zonder teach-in

Met de software is het mogelijk producten te buigen zonder teach-in van de robot. Dankzij het uitgekiende ontwerp van deze cel kan middels macro’s de vaste referentieposities van de robot worden ingegeven en daardoor kan de teach-in mode worden overgeslagen. Hierdoor ontstaat een drastische reductie van de productietijden. Een handige feature van de Euromac FX buigcell is dat deze ook als stand alone kantbank te gebruiken is. De robot kan razendsnel in een parkeerstand worden gezet en zo ontstaat de mogelijkheid om enkel en alleen de kantbank te gebruiken voor kleine series tussendoor.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden