10 september 2020 - 3 min leestijd

Tuwi-vestiging Moerdijk geopend

Gisteren opende de nieuwe vestiging van Tuwi in Moerdijk en vandaag is er nog open huis. In een corona-veilige setting vertelt Marco Mans, directeur van Tuwi, over het hoe en waarom van de tweede vestiging. “Een hele hoop bedrijven zijn toch nog wel tevreden over de hoeveelheid werk die ze hebben.”

Tijdens het open huis demonstreert Tuwi in de 500 vierkante meter grote showroom een selectie uit haar leveringsprogramma: Onder meer een Durma lasersnijmachine HD-FO 3015, Durma kantbank AD-S 30135 (Premium uitvoering) en een Durma hydraulische oscillerende schaar SBT 4006. Er staat een CMA coördinatenboormachine 3RD en een MG platenwals. De Amob profielwalsen, Geka pons- en ponsknipmachines, Alzmetall kolomboormachines en tafelboormachines, CMA hydraulische en pneumatische tapmachines, Euromac horizontale hydraulische buigmachine Digibend 200E en IMET lint- en cirkelzaagmachines vullen het pakket aan.

Marco Mans, directeur Tuwi, legt uit waarom een twee vestiging nodig is: “Aanvankelijk zagen we dat voor de wat kleinere machines de weg naar Winterswijk wat lastiger was. Uit deze hoek van de andere mensen zijn lang onderweg. Daarnaast willen wij graag onze activiteiten in in België uitbreiden. We zitten kort op de Belgische grens nu. Ook wilden wij graag de vijver voor het vinden van personeel wat groter maken.”

Tijdens de Open Dag zijn aanzienlijke maatregelen genomen tegen verspreiding van corona. De impact van het virus is moeilijk te onderschatten. Hoe ziet Tuwi dat door in de markt? Mans: “Nadat de eerste versoepelingen kwamen in mei en juni, zagen we dat de markt zich wat aan het herstellen was. We hebben tot aan de zomervakantie best een leuke periode gehad, Minder dan normaal, dat natuurlijk wel. Maar we moeten ook niet onderschatten wat het effect is geweest van het niet hebben van de TechniShow dit jaar. Nu wordt pas duidelijk wat de waarde is van de TechniShow. Desalniettemin zijn wij toch niet ontevreden hoe die markt zich ontwikkelt. We zijn gematigd positief, gezien de omstandigheden, want een hele hoop bedrijven zijn toch nog wel tevreden over de hoeveelheid werk die ze hebben.”

Geografisch gezien: er is een filiaal in het oosten (Winterswijk), het zuiden (Moerdijk). Komt er een filiaal, zijn er plannen voor de regio Alkmaar? “Op op dit moment zijn die er niet, maar zeg nooit nooit. Nu zijn wij dik tevreden hoe we het hebben met de club mensen die we hebben. We kunnen dit goed aan en we gaan gewoon kijken hoe het zich ontwikkelt en mocht het een heel groot succes worden? Ja, wie weet.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden