1 mei 2018 - 2 min leestijd

Twaalfde editie Automotive Congress zet cross-sectorale samenwerking centraal

Tijdens de twaalfde editie van het Automotive Congress op 23 mei 2018, in het Evoluon te Eindhoven, slaan AutomotiveNL, Mikrocentrum en RAI vereniging wederom de handen ineen om de internationale automotive industrie uitgebreid te informeren over actuele topics als smart mobility, green mobility, manufacturing & logistics en materials & design.

De wereld van de automotive staat aan de vooravond van grote veranderingen. Wereldwijde uitdagingen zoals filevorming, het opraken van fossiele brandstoffen en het broeikaseffect, maken het noodzakelijk dat bedrijven internationaal én cross-sectoraal samenwerken. Denk aan samenwerkingen op het gebied van Smart Industries en Nanotechnologie, maar ook met de topsectoren Energie en Logistiek; cross-sectorale samenwerking is dé sleutel tot mondiaal succes! Niet voor niets is het thema van het Automotive Congress dan ook “Crossing borders”.

 

Internationale keynote sprekers

De automotive industrie wordt samengebracht met verwante sectoren zoals de hightech- en energie-industrie en overheid. Bezoekers worden door internationaal gerenommeerde sprekers van AZL Aachen University, AutomotiveNL, Edag GmbH, FEV Netherlands BV, Magna, NTS Group / Topsector HTSM, TomTom, Trescal, TU/e en Vestas, bijgepraat over toekomstige mobiliteitsoplossingen en de kansen die liggen voor de groei van de automotive industrie. Op de bijbehorende expo presenteren 30 bedrijven de laatste ontwikkelingen binnen topics als smart & green mobility, manufacturing & logistics en materials & design.

 

Podium voor innovatieve start-ups en studententeams

Naast kennisdeling in het congresprogramma en op de expo, presenteren ook start-ups en automotive studententeams als University Racing Eindhoven, ATeam, Team Fast en LightYear hun oplossingen voor mobiliteit van de toekomst. Gedurende het congres geven zij demonstraties van innovatieve technologieën op het gebied van elektrische aandrijving, autonoom rijden en duurzame materialen.

 

Speciaal tekenmoment Light Vehicle 2025

Tijdens het Automotive Congress vindt een speciaal tekenmoment plaats rondom het project Light Vehicle 2025. Hier bezegelen de deelnemende partijen: AMAC GmbH, AutomotiveNL, Campus Automobile Spa-Francorchamps ASBL, Flanders Make, Technifutur en Université de Liège hun samenwerking. Het Light Vehicle 2025 project heeft een aantal doelstellingen: ervoor zorgen dat de automotive-sector binnen de Interreg Euregio Maas-Rijn (EMR) zich actief inzet voor CO2-reductie d.m.v. materiaal- en procesinnovatie; het opzetten van een EMR-innovatieagenda voor light vehicle design, die wordt ondersteund door kenniscentra en de industrie; het initiëren van grensoverschrijdende demoprojecten met de regionale industrie en ontwikkelen van concrete prototypes vóór 2020 en het communiceren van de resultaten om de positie van de EMR als internationale topregio voor auto-innovatie te versterken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden