27 juni 2022 - 2 min leestijd

Tweede Nederlandse vestiging voor 247TailorSteel

247TailorSteel groeit door breidt verder uit in Nederland en openen een tweede fabriek in Oud Gastel, vlakbij Roosendaal. Na de fabrieken in Varsseveld (NL), Hilden (DE), Oyten (DE), Langenau (DE) en Hooglede (BE) is de vestiging in Oud Gastel de zesde locatie in Europa. Het wordt de grootste productie locatie van 247TailorSteel tot nu toe.

De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein. Hiervoor moet de hal eerst worden verbouwd zodat ze volstaat voor het concept van 247TailorSteel. De verbouwing is reeds gestart en de locatie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik zijn. De vestiging beslaat 25.000 m2 op een terrein van 40.000 m2 en zal uiteindelijk aan 270 medewerkers werk bieden. 247TailorSteel heeft een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen hier zestien lasersnijmachines, tien buislasers en zestien kantbanken worden geïnstalleerd.

De fabrieken van 247TailorSteel kenmerken zich niet alleen door de nieuwste lasermachines, maar ook door een schone, heldere werkomgeving met veel groene bomen en hoge mate van automatisering. De interne logistieke processen worden uitgevoerd door AGV’s (automated guided vehicles) die het plaat- en buismateriaal automatisch naar de draagarm van de lasersnijmachines vervoeren. Op het dak van de fabriek in Noord-Brabant zijn bovendien zonnepanelen geïnstalleerd.

Deze stap draagt bij aan de groeiambitie en verstevigt de lokale aanwezigheid. Het eigen machinepark telt op dit moment meer dan 50 lasermachines en meer dan 30 kantbanken op een totale locatieoppervlakte van 115.000 m². 247TailorSteel is gefocust op sterke Europese groei. Naast de bovengenoemde vestigingen worden ook plannen gemaakt voor een productielocatie in Oostenrijk en een extra vestiging in Duitsland. In totaal zullen er in 2025 tien productielocaties actief zijn.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden