24 februari 2020 - 3 min leestijd

Uitgebreide serie Yaskawa cobots live op TechniShow

Op de TechniShow 2020 van 17 – 20 maart in Jaarbeurs Utrecht, toont Yaskawa samen met partners BMO en ProduLAS een gevarieerd aantal cobots en robotoplossingen voor handling en lassen.

De introductie van cobots verlaagt de drempel voor veel bedrijven om de eerste stappen te zetten op het gebied van productie automatisering. In de praktijk blijken veel cobots vaak te beperkt te zijn qua prestaties zodat er toch weer een reguliere industriële robot wordt ingezet. Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT, een cobot met 20 kg payload en 1,7 m reach. Deze nieuwe cobot zal op de Yaskawa stand op de TechniShow live in actie te zien zijn. Met een IP67 beschermingsklasse en food grade uitvoering kan de HC20DT in een breed scala aan industriële omgevingen worden toegepast. De cobot is voorzien van een nieuw type ingebouwde Ethernet-kabel waarbij het eenvoudig is om een camera op het uiteinde van de robot te monteren. De HC20 kan worden bediend met de YRC1000micro robotcontroller. Zoals alle HC-serie robots is hij uitgerust met sensoren voor de samenwerking met mensen waarbij hij automatisch stopt wanneer een externe kracht wordt gedetecteerd die de limiet op vooraf ingestelde waarden overschrijdt. De arm is ontworpen in een vorm die voorkomt dat de handen van mensen vast komen te zitten of bekneld raken. De Yaskawa HC cobots kunnen allemaal worden voorzien van de nieuwe Smart Pendant, waarmee de programmering en bediening bijzonder eenvoudig gemaakt wordt.

 

Weld4U cobotcel

Eveneens op de Yaskawa stand op de TechniShow zal de Weld4U cobotcel van partner ProduLAS te zien zijn. Deze cel is voorzien van een hybride Yaskawa HC10 robot, welke zowel een industriële robot als een cobot is. Hierdoor wordt het beste van twee werelden gecombineerd: het eenvoudig programmeren en handmatig bewegen van een cobot en de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot zoals pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor, tactiel zoeken en multilayer lassen. De Weld4U lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen.

Yaskawa staat verder samen met partner BMO Automation op de TechniShow. BMO zal twee robotcellen live demonstreren, uit de Platinum en Titanium series.

 

ArcWorld

Op de Yaskawa stand zal een compacte robotlascel te zien zijn uit de nieuwe ArcWorld generatie. De ArcWorld succesformule is simpel: de Yaskawa robot, manipulator, controller en stroombron staan samen op een enkel platform – ruimtebesparend en onmiddellijk klaar voor gebruik. Verder kunt u de mogelijkheden ervaren van onze booglascel met “Error Recovery” functionaliteit. Het doel van deze applicatie is de detectie en snelle afhandeling van lasfouten die kunnen optreden tijdens synchroon lassen van onderdelen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden