11 december 2018 - 2 min leestijd

Valk Welding start eigen verkoop- en serviceorganisatie in Duitsland

Lasrobotintegrator Valk Welding wil haar positie op de Duitse markt verder versterken met de uitbouw van haar Duitstalige verkoop- en serviceorganisatie. Valk Welding is vanuit Nederland al sinds 2010 actief op de Duitse markt. De groeiende markt in Duitsland vraagt echter om een sterkere lokale aanwezigheid.

Valk Welding, met eigen vestigingen in meerdere Europese landen, heeft op de markt van lasrobotautomatisering een belangrijke positie verworven met flexibele automatiseringsoplossingen voor kleine serie productie. “Om onze positie op de Duitse markt verder uit te bouwen willen we een eigen verkoop- en serviceorganisatie opbouwen met Duitstalige adviseurs, servicemonteurs en officemedewerkers. Daarvoor zal Jörg Gerlitzki, per 1 januari 2019 als landenmanager in dienst treden. Jörg Gerlitzki is werktuigbouwkundig ingenieur en is met jarenlange ervaring in machinebouw, lastechniek en automatisering goed ingevoerd in de Duitse markt. Ons doel is in de komende tien jaar naar vijftien tot twintig medewerkers te groeien en op korte termijn een eigen vestiging met opleidingsfaciliteiten en technische ondersteuning te hebben”, vertelt CEO Remco H. Valk.

Met de uitbouw van de eigen verkoop- en serviceorganisatie wil Valk Welding als partner de dienstverlening naar haar Duitse klanten verder verbeteren en met haar expertise en innovatieve oplossingen op het gebied van robotisering, automatisering en lastechnologie, een antwoord bieden op de groeiende vraag naar hoogwaardige automatiseringssystemen.

Valk Welding heeft haar hoofdvestiging in Nederland en eigen vestigingen in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië, van waaruit aangrenzende landen worden bediend. Vanaf januari 2019 nu ook een actieve GmbH in Duitsland. De bijna zestig jaar jonge onderneming heeft ca. 150 medewerkers in dienst en verwacht met de verkoop van haar systemen en lastoevoegmaterialen dit jaar een omzet van ca. 60 miljoen te realiseren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden