18 januari 2018 - 2 min leestijd

Valk Welding start verkoop cobots van Techman robot

Robotintegrator Valk Welding gaat aanvullend op haar automatiseringsoplossingen met Panasonic lasrobots ook cobots (collaborative robots) verkopen. Daarvoor heeft Valk Welding het distributeurschap voor de Benelux verworven van TM cobots van Techman Robot. Deze Taiwanese fabrikant ontwikkelt en bouwt cobots die standaard zijn voorzien van geïntegreerde vision.

TM cobots zijn relatief goedkoop, plug & produce inzetbaar en gebruiksvriendelijk te programmeren. Ze worden daarom steeds vaker geïntegreerd in assemblagelijnen, bij machinebelading en andere toepassingen. TM cobots voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen voor collaborative robots en kunnen daardoor zowel naast mensen als met mensen werken zonder dat aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn vereist. De TM cobots zijn standaard uitgerust met geïntegreerde vision. Met deze functie zijn de TM cobots in staat om patronen te herkennen, objecten te localiseren, kleur te lezen, barcodes te lezen, enz. Dit maakt TM cobots geschikt om precieze taken uit te voeren binnen een high-mix low-volume omgeving.

 

Cobot integreren

Valk Welding gaat de TM cobots onder een aparte divisie ‘VWCO’ aan integrators en automatiseringsbedrijven in de Benelux verkopen. Daarvoor zullen in de hoofdvestiging van Valk Welding in Alblasserdam ondersteunende faciliteiten voor voorraad, demo, (online-)training en service worden opgezet. Naast verkoop via integrators en automatiseringsbedrijven wil Valk Welding de cobots opnemen in haar leveringsprogramma voor toepassing bij lasautomatiseringsoplossingen om samen met Panasonic lasrobots, logistieke taken uit te laten voeren zoals het aangeven van onderdelen, bin-picking, hulp voor operators om cyclustijden te halen etc. Valk Welding speelt daarmee in op de vraag in de maakindustrie naar verdere automatisering van het productieproces met logistieke automatiseringsoplossingen. Het leveringsprogramma omvat tot nu toe een tweetal modellen, de TM5-700 met een bereik van 700 mm, tot 6 kg belastbaar en de lichtere TM5-900, die met een bereik van 900 mm tot maximaal 4 kg kan hanteren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden