14 juni 2017 - 3 min leestijd

Veel nieuws en machines op open huis Tuwi

Op het open huis van Tuwi in Winterswijk presenteert de leverancier een groot aanbod machines van diverse fabrikanten. Tuwi introduceert hier onder andere een machine van TCI. Het complete machineprogramma van TCI is in het eerste kwartaal van dit jaar toegevoegd aan het leveringspakket van Tuwi. In de showroom is de BP-C 4020 waterplasmasnijmachine te aanschouwen. Naast TCI wordt er tevens een nieuwe Durma buislasersnijmachine gepresenteerd en laat Fysic 3D, een Nederlandse fabrikant van 3D-printers, zien hoe 3D-printen gebruikt kan worden voor het maken van bijvoorbeeld prototypes.

TCI ontwikkelt en produceert laser-, waterstraalsnijmachines en kantbanken. De BP-C 4020 waterplasmasnijmachine die Tuwi in de showroom presenteert combineert plasma- met watersnijden. Volgens Marco Mans, commercieel directeur bij Tuwi, is de combinatie van plasma- en waterstraalsnijden een efficiënte manier om snel en nauwkeurig producten te snijden. Het plasmasnijden kan ingezet worden voor het verkrijgen van een hoge snelheid, daar waar geen hoogstaande nauwkeurigheid gevraagd wordt. Het waterstraalsnijden is een stuk langzamer, maar kan daarentegen wel zeer nauwkeurig snijden. Mans:” Bij het snijden van een werkstuk kunnen bijvoorbeeld de buitencontouren snel door de plasmasnijder gesneden worden. Voor het fijnere werk zoals de critische binnencontouren is het waterstraalsnijden dan de ideale oplossing.” Een ander voordeel is dat een gebruiker maar één machine nodig heeft om met twee snijtechnieken te werken. Voor toepassingen waar geen warmte-inbreng is gewenst of bij toepassingen waar voornamelijk een hoge snijsnelheid wordt gevraagd, kunnen met deze machine worden uitgevoerd. Het plasmasnijden wordt onder water gedaan. Het voordeel is dat de gassen via het water worden afgevoerd. Het proces is daarom stiller en daarmee prettiger voor de operator. Tevens worden de thermische eigenschappen beter onder controle gehouden. “De machines van TCI vullen ons leveringsprogramma perfect aan. Zo kunnen we nu ook CO2-lasers aanbieden aan onze klanten. Daarnaast kunnen we dankzij TCI kantbanken met een hydraulische bombering voorleggen aan klanten die daar om vragen. Al met al dus een mooie aanvulling op ons pakket”, aldus Mans.

 

Buislasersnijmachine

Een opvallende verschijning tijdens het open huis van Tuwi is de opgestelde HD-TC 60170 buislasersnijmachine van Durma. “We zien bij het bewerken van buizen en kokerprofielen een verschuiving van zaag- naar laserbewerkingen. De nieuwe buislasersnijmachine van Durma is het resultaat van deze trend. Door de uitgebreide mogelijkheden verwachten we veel van deze machine”, vertelt Mans. De TC 60170 heeft een Precitec Procutter snijkop, een IPG laserbron en wordt compleet uitgevoerd met een automatische belading.

 

Fysic 3D

Ook nieuw in het leveringsprogramma van Tuwi zijn de 3D-kunststofprinters van het Nederlands bedrijf Fysic 3D. Kjeld Beerthuizen van Fysic 3D vertelt dat het bedrijf zich richt op professionele bedrijven en niet op de ‘huis, tuin en keuken’ markt. De 3D-printers zijn met name geschikt voor bedrijven die snel een tastbaar prototype op de markt willen zetten of die het 3D-printen in de bedrijfsprocessen willen opnemen. “Fysic 3D is opgericht door een stel enthousiaste mensen van RVS Montfoort, een goede relatie van ons”, vertelt Mans. “Het 3D-printen is een productietechniek waar wij ook onze aandacht op vestigen en met de printers van Fysic 3D kunnen we hier ervaring mee opdoen.”

Het open huis van Tuwi is nog t/m 15 juni te bezoeken

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden