2 mei 2017 - 3 min leestijd

Venvulas Lastechniek branchewinnaar bij ‘De Succesfactor’

Venvulas Techniek BV uit Vught is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de lastechniekbranche. Dit was onlangs te zien in het programma ‘De Succesfactor’ dat iedere zondagmiddag vanaf 12:55 uur wordt uitgezonden door RTL7.

 

Volgens de Nominatiecommissie heeft Venvulas zich ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming op het gebied van lastechniek, met een zeer sterke internationale positionering. Het juryrapport zegt hierover: “Venvulas wordt algemeen als een van de leidende bedrijven in de branche gezien. Het bedrijf biedt een breed scala aan hoogwaardige lasapparatuur en lasbenodigdheden en heeft hiermee een uitstekende reputatie opgebouwd.”

Het wereldwijd opererende Venvulas Techniek (1956) ontwikkelt en produceert lasapparatuur en levert alle denkbare lasbenodigdheden waaronder een breed scala aan lasdraden, -helmen, PBM’s, rookafzuigsystemen (geïntegreerd en stand-alone), kabelverlengingsets, etc. Naast het hoofdkantoor in Vught heeft Venvulas een omvangrijke ontwerp-, productie- en logistieke vestiging in Dodewaard en is voortdurend bezig om haar producten en services te verbeteren. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Venvulas dan ook een stabiele, vooruitstrevende onderneming met een succesvol toekomstperspectief.

Gezonde groei
“Venvulas onderscheidt zich door het brede assortiment van kwalitatief hoogwaardige producten, een grote vakbekwaamheid van haar personeel en de bijzonder klantgerichte instelling”, aldus de jury van de Nationale Business Succes Award. “Een combinatie die Venvulas in staat stelt om klanten oplossingsgericht te adviseren.” Vrijwel alle lassystemen van Venvulas worden specifiek voor een betreffende branche ontwikkeld en geproduceerd. Ditzelfde geldt voor de innovatieve lasrookafzuigsystemen, waarvoor lichte, ergonomische lastoortsen en een geavanceerd filtersysteem is ontwikkeld. Met name in de scheepsbouw, waar de door Venvulas geleverde Röwac lasmachines goed zijn vertegenwoordigd, zorgen de afzuig- en filtersystemen voor een belangrijke verbetering van de arbeidsomstandigheden.

De jury van de Nationale Business Succes Award prijst met name de continue investeringen in het (door)ontwikkelen van de beste en modernste apparatuur. De mede door Venvulas ontwikkelde lasdraden hebben in combinatie met ergonomische lassystemen hun weg gevonden naar grote constructies als cruiseschepen en de Petronas Towers in Kuala Lumpur. “Het bedrijf maakt een gezonde groei door en werkt inmiddels aan een nieuwe bedrijfshal van 5.000 m2, voor de opslag van onder andere lastoevoegmaterialen, zodat Venvulas nog meer dan nu al het geval is, direct uit voorraad kan leveren. In een markt die continu in beweging is, weet Venvulas door haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste trends en is zij haar concurrenten vaak een slag voor,” aldus Robert Zwaan, hoofd van de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden