4 december 2020 - 1 min leestijd

Verder wederom best presterende maakbedrijf van Nederland

Verder Group uit Vleuten, gespecialiseerd in hightech laboratoriumapparatuur en pompen en mengers voor industriële toepassingen, is het best presterende maakbedrijf van Nederland. Dat blijkt uit de Maak100, de lijst van de honderd best presterende maakbedrijven van Nederland, die jaarlijks wordt gepubliceerd door MT/Sprout in samenwerking met CFI Netherlands.

Het Vleutense familiebedrijf Verder Group wordt gevolgd door Stertil Group (liften), Trespa (laminaat-platen), Christiaens Groep (afvalverwerking) en Terberg Benschop (industriële voertuigen). In 2019 kwam de omzet van Verder Group uit op ruim 333 miljoen euro, met een omzet- en winstgroei over de laatste vier jaar van respectievelijk 12 en 13 procent.

Snelste stijgers in de Maak100-lijst zijn Syndus (onder andere verhuur van industriële machines en gereedschappen), Thomas Regout (metaalverwerking), Dieseko Group (hydraulisch vibro equipment voor de fundatiemarkt), Itho Daalderop (installatie) en Trioliet (voersystemen). 

De Maak100 beoordeelt bedrijven tot een omzet van 500 miljoen euro op omzet- , ebit- en roic-groei. De bedrijven in de lijst tekenen gezamenlijk voor een omzet van 13,7 miljard euro, een groei van bijna 600 miljoen ten opzichte van een jaar eerder. De 2020-editie is gebaseerd op gedeponeerde cijfers uit 2019. Een corona-effect ontbreekt. 

De hele lijst? Klik hier

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden