19 augustus 2019 - 2 min leestijd

Voorbereidingen TechniShow Innovation Awards 2020 gestart

De eerste voorbereidingen voor de TechniShow Innovation Awards 2020 zijn van start gegaan. Na de laatste editie in 2018 heeft FPT-VIMAG, merkeigenaar en beursorganisator van TechniShow, besloten om de Awards verder te vernieuwen en de verschillende categorieën nog beter te kwalificeren.

De TechniShow Innovations Awards zijn bedoeld voor bedrijven die deelnemen aan TechniShow 2020 en een innovatief product, proces of techniek hebben ontwikkeld. Het doel van de Technishow Innovation Awards is om te laten zien welke innovaties en bijzondere producten in de productietechnologie zijn te vinden, de toegevoegde waarde van de sector te presenteren en daarnaast de genomineerde bedrijven ruimschoots onder de aandacht te brengen. Winnaars van de TechniShow Innovation Awards krijgen extra exposure tijdens de beurs.

 

Nieuwe categorieën

De grootste verandering voor de editie van 2020 is dat de verschillende categorieën beter zijn gekwalificeerd. Zo zijn de categorieën ‘Commerciële innovatie’ en ‘Nieuw in de Benelux-markt’ samengebracht onder de noemer ‘New Tech’. De categorie ‘Made in Holland’ is omgedoopt tot ‘Dutch Tech’. Met de nieuwe categorieën hoopt de organisatie de Awards nog transparanter te maken. Om in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry maken de nieuwe categorie- en criteria-indeling het bovendien mogelijk om behalve hardware- ook software-gerelateerde innovaties in het zonlicht te zetten.

 

Vakjury

Net als in de voorgaande jaren brengt organisatie een onafhankelijke vakjury bijeen die vanuit verschillende achtergronden de innovaties beoordelen. De jury zal bestaan uit een vertegenwoordiging van klanten, journalisten, en een specialist op het gebied van Smart Industry. De juryleden worden op korte termijn bekendgemaakt.

De jurering van de Awards vindt een aantal weken voor TechniShow 2020 plaats. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de genomineerden om media-aandacht te genereren. De uitreiking van de Awards vindt plaats tijdens de Avond van de Maakindustrie, een gezellige, feestelijke avond voor de hele branche.

 

Inschrijven

Net als oud-deelnemers adviseert FPT VIMAG om mee te doen aan de TechniShow Innovation Awards. “Bedrijven die genomineerd worden voor hun innovatie kunnen veel belangstelling verwachten. Zowel voor en tijdens, als ruim na TechniShow 2020”, aldus Ramon Dooijewaard, directeur van FPT VIMAG.

TechniShow-exposanten kunnen hun innovatieve producten, diensten of oplossingen van 15 september t/m 6 januari 2020 aanmelden voor de Awards. Zet 15 september dus alvast in de agenda!

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden