2 juli 2021 - 2 min leestijd

Wereldpremière Spinner Robobox tijdens de Nederlandse Metaaldagen op de stand van Limas

Spinner introduceert tijdens de Nederlandse Metaaldagen op 15 t/m 17 september een wereldprimeur. Op de stand van Limas toont Spinner de Robobox, een compacte automatiseringsoplossing. De Robobox kan gecombineerd worden aan alle machines uit het Spinner programma, zowel draaien als frezen.

De Robobox is een ontwikkeling van Spinner Automation, het eigen automatiseringsbedrijf van Spinner. Spinner biedt hiermee een compacte en betaalbare automatiseringsoplossing. Machine én automatisering van een en dezelfde fabrikant onder één CE-keurmerk.

De robobox is een bedoeld om één machine gelijktijdig te beladen met werkstukken tot 12 Kg en kan ingezet worden aan alle machines uit het Spinner-programma. De Robobox beschikt over 5 laden waardoor een hoge opslagcapaciteit ter beschikking staat. Dit maakt een lange onbemande productie mogelijk. De nodige vloeroppervlak is slechts een vierkante meter. Kennis van robotisering is niet noodzakelijk. Door de overzichtelijke dialoogprogrammering is het instellen snel en eenvoudig geregeld. 

Spinner wordt in Nederland vertegenwoordigd door Limas CNC Machinery in Neer. Hans Blomen, directeur bij Limas, is trots dat op zijn beursstand de wereldprimeur is. “Dit is de perfecte manier om machines te automatiseren en optimaal te gebruiken. Deze oplossing werkt zeker mee om het tekort aan geschoolde werknemers tegen te gaan. En dit is niet alleen de moeite waard met grote hoeveelheden, een misvatting die standhoudt. In de tussentijd kunnen zelfs zeer kleine hoeveelheden economisch worden geautomatiseerd door de beste omstandigheden voor u te creëren met flexibele automatisering en machines.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden