2 mei 2017 - 3 min leestijd

Widenhorn op de EuroBlech

Widenhorn staat van 25 tot 29 oktober op de EuroBlech, de grootste beurs voor plaatbewerking in Hannover. Widenhorn zal van dinsdag tot en met vrijdag aanwezig zijn op de stand van de PROfirst Groep en assistentie verlenen op de stands van andere fabrikanten, zoals JETCAM, Parma Stamp, Ophir en A.B. Esse voor plaatbewerkingsbedrijven uit de Benelux.

 

Alle fabrikanten en leveranciers van Widenhorn lanceren tijdens de EuroBlech nieuwe releases en producten. Een week later zijn deze innovaties ook op de METAVAK in Gorinchem te zien op de stand van Widenhorn. Daarnaast zijn op de EuroBlech ook de eigen ontwikkelingen van Widenhorn te zien, zoals de innovatieve zaagconverter en de gebruiksvriendelijke WebCalculatie.

De PROfirst Groep lanceert de nieuwste releases van PROfirst V10 en LogiTRACE V16 op de EuroBlech. Voor het eerst zullen deze versies live voor het grote publiek te zien zijn. LogiTRACE, de gebruikersvriendelijke uitslagen en HVAC software, beschikt over vele nieuwe vormen, maar ook een complete 3D module. Deze 3D plaatwerkmodule is ook toegevoegd in PROfirst. Hiermee kunnen bedrijven zelf 3D plaatwerkonderdelen tekenen, maar nog belangrijker is dat 3D STEP files kunnen worden ingelezen en automatisch worden omgezet naar correcte uitslagen, met in acht neming van de buigverliezen of het gebruikte gereedschap. De uitslag bevat direct alle informatie voor de calculatie en het CADCAM gedeelte, zodat zettingen automatisch worden berekend en materiaal en dikte niet meer hoeven worden ingegeven. PROfirst V10 biedt ook vernieuwde snijstrategieën voor snelle CO2 en fiberlasersnijmachines.

 

V19

JETCAM V19 biedt verdere automatisering van pons- en combinatiemachines

Op de stand van JETCAM is de nieuwe V19 release te zien, van deze award winnende, programmeersoftware voor ponsnibbel- en combinatiemachines. Naast enkele grote nieuwe functionaliteiten zijn er ook vele honderden kleine verbeteringen doorgevoerd over de gehele software, zodat werkelijk iedere gebruiker hier voordeel van heeft. Naast nieuwe multinesting technologie en turret nesting is het automatisch plaatsen van zuigers voor ontlaadrobots ook volledig functioneel. De gebruikersinterface is ook verder geoptimaliseerd, zodat programmeurs nog sneller kunnen werken.

Parma Stamp, ruim 40 jaar fabrikant van hoogwaardige kantgereedschappen, toont nieuwe coatings waardoor gereedschappen nog langer mee gaan en producten geen aftekening krijgen. Ook zijn de maatwerk mogelijkheden te zien die Parma Stamp biedt. Ophir toont naast de laserlenzen voor CO2 lasersnijmachines, ook het volledige pakket voor Protective Windows en FiberLenzen voor alle type fiberlasersnijmachines. Als laatste is A.B. Esse, de fabrikant van nozzles, keramieken en andere spare-parts voor lasersnijmachines, aanwezig met de nieuwste type onderdelen, welke door Widenhorn uit voorraad worden geleverd.

 

Standoverzicht Widenhorn fabrikanten en leveranciers EuroBlech

 

PROfirst Groep & Widenhorn – Hal 12 Stand B157

JETCAM Expert V19 – Hal 14 Stand L29

Parma Stamp – Hal 11 Stand G177

Ophir – Hal 11 Stand J94

A.B.Esse – Hal 14 Stand L12

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden