18 juni 2024 - 2 min leestijd

WMS Machinery pakt vertegenwoordiging Costa ontbraammachines op

De Italiaanse fabrikant van ontbraam- en slijpmachines Costa Levigatrici S.p.A. is voor verkoop van machines en onderdelen en serviceverlening in Nederland een samenwerking aangegaan met WMS Machinery in Westervoort. Costa heeft met een groot aantal geïnstalleerde ontbraammachines al een lange historie in Nederland opgebouwd. Bestaande gebruikers worden al sinds de samenwerking met WMS Machinery met sales, service en onderdelen bediend.

Costa biedt wereldwijd het breedste productassortiment op het gebied van ontbraam-, slijp-, schuurmachines en slijpborstels voor de metaalbewerkende industrie. In Nederland worden de ontbraammachines van Costa vooral door toeleveranciers toegepast voor kantenafronden, ontbramen, schuren en polijsten van gesneden metalen plaatdelen en non-ferro producten. Met haar Top- en Bottom-machine biedt Costa een uniek concept waarmee onder- en bovenzijde in één productiegang bewerkt kunnen worden.

Het aanbod van machines met een grote werkbreedte en inzet van verticale XRS borstelunits, zijn daarnaast belangrijke onderscheidende kenmerken van de Costa ontbraammachines. Met ruimte voor meerdere slijp- en schuurbanden en diverse borstelunits kunnen de Costa ontbraammachines klantspecifiek worden samengesteld.

Vraag

Mauricio Gutierrez Matta WMS Machinery, tevens leverancier van ondermeer Euromac plaatbewerkingsmachines en MMS stikstof generatoren en gas mixers voor fiber lasers, verwacht met de Costa ontbraammachines te kunnen voldoen aan de grote vraag naar ontbraammachines op de Nederlandse markt.

Costa is een familiebedrijf sinds 1921, beschikt in Italië over 25.000 m2 productiefaciliteit verdeeld in 4 vestigingen en heeft wereldwijd 13.500 machines geïnstalleerd. “Wij van Costa Levigatrici S.p.A. kijken uit naar een goede en sterke samenwerking met WMS Machinery BV. met het verder ontwikkelen van onze goede resultaten op de Nederlandse markt, door lokale specialisten met sterke ondersteuning van Costa Levigatrici S.p.A.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden