29 november 2019 - 2 min leestijd

Al 321 exposanten voor TechniShow 2020

De TechniShow 2020 is op koers. Er zijn nu al 321 exposanten, die gezamenlijk een oppervlakte van bijna 25000 vierkante meter bestrijken. De TechniShow, van 17 tot en met 20 maart in de Utrechtse Jaarbeurs, blijft daarmee een van de grootste zakelijke beurzen van de Benelux.

 

Volgens Ramon Dooijewaard, directeur van FPT-Vimag, is het een sterk signaal dat TechniShow nu al zo goed loopt. “De productietechnologische sector blijkt een zeer stevig fundament te hebben. Dat het slechter gaat in de auto-industrie, wil niet zeggen dat het in de hele maakindustrie niet goed gaat. Onze bedrijven zijn innovatief en leveren high-tech-oplossingen aan allerlei sectoren.”

Daarom past volgens Dooijewaard de zogenoemde Factory of the Future zo goed binnen TechniShow. “Daarin laten we de hele keten van productietechnologie zien. In de fabriek van de toekomst gaat het om digitalisering en samenwerking.”

 

Kracht

Wel merkt Floris de Zwart, brandmanager Maakindustrie bij de Jaarbeurs, dat sommige bedrijven iets meer terughoudend zijn. “Men houdt rekening met economische vooruitzichten. De leken voor de zomer van dit jaar negatief, maar met de huidige ontwikkelingen in Duitsland waar de markt juist aantrekt, verwacht ik dat de toekomst er goed uit ziet.”

De organisatie van TechniShow 2020 is al flink op streek. In het bijzonder kijkt De Zwart uit naar de samenwerking met het programmabureau Smart Industry. Tijdens de beurs zal er een congres zijn over Industrie 4.0. “En natuurlijk besteden we aandacht aan de Formule 1. Er zijn veel raakvlakken met de bezoekers en exposanten van TechniShow met de autosport. De maakindustrie is een drijvende kracht achter de innovaties in de Formule 1. ‘Onze’ Max rijdt sneller op Zandvoort, mede dankzij de maakindustrie. In hal 12 hebben we een F1-simulator en op het zogenoemde Doe-plein kan je zelf banden verwisselen van een race-auto. Je kan zelfs een eigen F1-auto bouwen, door de verschillende exposanten te bezoeken.”

 

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden