8 maart 2024 - 2 min leestijd

Besten Machines met twee primeurs op TechniShow

Besten Machines presenteert twee primeurs op TechniShow. Ten eerste onthullen ze de Swing VII presenteren van Penta Laser. Daarnaast laten ze Erbend zwenkbuigmachines zien. De presentatie van Besten Machines wordt aangevuld met Haco kantbanken en plaatscharen en Senfeng Fiberlasers.

Op de Technishow toont Besten Machines de Swing VII van Penta Laser. Penta Laser is onderdeel van de El.En groep afkomstig uit Italië. De El.En groep heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van lasersnijmachines. De laser is een antwoord voor de ondernemer die op zoek is naar een hoog vermogen fiberlaser of buislaser die een hoge productie eis heeft. Daarnaast is Penta koploper in het ontwikkelen van hoge vermogen fiberlasers en doorontwikkeling van automatseringen.

Doordat Penta Laser een Italiaanse kern heeft en productie in China kunnen we hiermee een unieke behoefte vraag in de markt vervullen. Namelijk een machine tegen een scherpe prijs tegen een hoge kwaliteit. Belangrijke componenten worden gebruikt uit Italië waardoor deze machines zich sterk onderscheiden van de concurrentie. Op de Technishow zullen ze live demonstraties geven met de Penta Swing VII waarbij ondernemers goed het verschil kunnen zien.

Demonstreren

De tweede primeur is de Erbend zwenkbuigmachines. Deze Turkse leverancier heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en leveren van zwenkbuigmachines. Zo hebben ze veel verschillende patenten op hun ontwerpen en hun eigen ontwikkelde CNC besturing.

Op de Technishow zal Besten Machines de Erbend Dual MFA 3230 zwenkbuigmachine demonstreren. Deze zwenkbuiger is uniek omdat je twee kanten kan zwenkbuigen. Ideaal voor complexere zettingen zonder dat je de plaat hoeft te draaien.

Natuurlijk kan het importeurschap van Haco niet ontbreken. Met ruim 60 jaar aan ervaring is Haco een begrip in de plaatbewerking. Besten Machines zal op de Technishow een Euromaster-S kantbank demonstreren met de Fastbend 2d MT besturing.

Kantbanken en plaatscharen van Haco onderscheiden zich door hun eigen ontwikkelde software. Hierdoor zijn zowel besturing als machine perfect op elkaar afgestemd. Met als voordeel dat de gebruiksvriendelijkheid voorop staat.

Tot slot is er een demonstatie van een compacte fiberlaser van Senfeng. Met dit importeurschap richt Besten Machines zich op ondernemers die willen snijden voor een lage tot middelgrote productie eis. Met Senfeng kan Besten Machines een scherpe prijs/kwaliteit bieden. Hierdoor is een fiberlaser al sneller te verantwoorden dan eerst verwacht word.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden