7 maart 2024 - 3 min leestijd

ConstruSteel presenteert de digitale werkplaats van de toekomst

In de snel veranderende wereld van de staalbouw is digitalisering van het staalproductieproces niet langer een optie, maar pure noodzaak. Staalbouwbedrijven worden geconfronteerd met de uitdaging om competitief te blijven, kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. Een cruciale stap in deze richting is de digitalisering van de werkplaats, waarbij geavanceerde technologieën worden ingezet om productieprocessen te verbeteren en efficiëntie te bevorderen. Tijdens de TechniShow zal ConstruSteel, een innovatief softwarebedrijf actief in binnen- en buitenland met een breed staalbouwsoftware-aanbod, bezoekers meenemen in de digitale werkplaats van de toekomst.

De digitalisering van de werkplaats heeft de afgelopen jaren een revolutie ontketend in verschillende sectoren, en de staalbouw is daar geen uitzondering op. Het doel is om traditionele productieprocessen te moderniseren en te profiteren van technologieën om de algehele bedrijfsprestaties te verbeteren. Hierbij worden digitale tools zoals computers, tablets en smartphones ingezet voor taken zoals ontwerp, planning, tracking en de algehele aansturing van het staalproductieproces.

Het gebruik van tablets en smartphones wordt in het dagelijks leven als vanzelfsprekend beschouwd. In de werkplaats van staalbouw- en metaalconstructiebedrijven is echter het gebruik van tablets en smartphones bij primaire werkzaamheden vaak nog onbekend. Praktische redenen en conservatieve werkmethoden bij uitvoerend personeel kunnen de invoering van tablets bemoeilijken. De softwareoplossing ‘Digitale werkplaats’ van ConstruSteel voor het gebruik van smartphones en tablets in de werkplaats wordt echter in de praktijk snel omarmd binnen het huidige productieproces. ConstruSteel heeft heel bewust het ontwerp eenvoudig gehouden, zodat alle werknemers ongeacht hun technische vaardigheden, de nieuwe werkwijze snel onder de knie krijgen.

Kostenreductie

Bij veel bedrijven wordt jaarlijks voor duizenden euro’s besteed aan het printen van tekeningen en lijsten, die vervolgens door de hele werkplaats verspreid liggen. Door te digitaliseren wordt deze informatie op een tablet of smartphone uitgewisseld tussen kantoor en werkplaats, waardoor printen tot het verleden behoort. Digitale tekeningen en werkinstructies in de fabriek zijn altijd actueel, waardoor herstelwerkzaamheden door foutieve of verouderde informatie worden voorkomen. Digitale tekeningen zijn bovendien duidelijker dan papieren tekeningen dankzij de mogelijkheid tot in- en uitzoomen, waardoor minder fouten worden gemaakt en onnodig overleg wordt geëlimineerd. Slimme software stuurt tablets en smartphones aan en leest ze uit, waardoor een goed inzicht wordt verkregen in wat er werkelijk in de fabriek gebeurt en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd. Ten slotte zorgt het gebruik van technologie in de werkplaats voor aantrekkelijk werkgeverschap, aangezien jongere generaties over het algemeen graag technologie integreren in hun werkzaamheden.

Toekomstbestending

De digitalisering van de werkplaats met behulp van de software-oplossingen van ConstruSteel opent nieuwe deuren voor staalbouwbedrijven. Het stelt hen in staat om competitief te blijven in een snel veranderende markt, waar snelheid, precisie en kostenbeheersing cruciaal zijn. Door geavanceerde software-oplossingen te gebruiken, kunnen staalbouwbedrijven niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook de weg vrijmaken voor innovatie en duurzame groei in de toekomst. Bezoek de stand van ConstruSteel (07.B0011) tijdens de TechniShow en ontdek wat digitalisering voor uw organisatie kan betekenen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden