13 februari 2024 - 2 min leestijd

De Ridder toont zeven innovaties op TechniShow

De Ridder Precisiemachines, een toonaangevende speler in de metaalbewerkingsindustrie, staat klaar om van 12 tot en met 15 maart 2024 op de TechniShow een reeks innovatieve automatiseringsoplossingen te presenteren. In een tijd waarin automatisering cruciaal is voor efficiëntie en kostenbesparing, belooft De Ridder niet alleen te voldoen aan de verwachtingen van professionals in de sector, maar die zelfs te overtreffen.

De Ridder zal op de TechniShow 2024 een scala aan automatiseringsoplossingen voor slijpen demonstreren. Met speciaal geselecteerde robots die gekoppeld zijn aan de machines van Studer en Blohm, wordt precisieslijpen naar een hoger niveau getild. De 5-assige gereedschapslijpmachine Argon uit de Vollmer V-Grind serie heeft zelfs een volledig geïntegreerde automatisering met onder andere Numroto-software, gereedschap- en stenenwisselaar, IoT en meer. De nieuwe samenwerking tussen De Ridder en Vollmer is een mijlpaal in hun gezamenlijk streven naar innovatie in precisie.

Nieuwe samenwerking met Vollmer

Sinds maart 2023 heeft De Ridder de vertegenwoordiging van Vollmer Werke Maschinenfabrik GmbH overgenomen van Slijpmachinefabriek IJmuiden. Vollmer staat wereldwijd bekend om machines voor het slijpen, laseren en eroderen van roterende snijgereedschappen en zaagbladen. De overgang naar De Ridder is soepel verlopen, waarbij de belangen van bestaande en nieuwe Vollmer-relaties op korte en lange termijn optimaal worden gediend. Met een uitgebreide serviceorganisatie biedt De Ridder preventief onderhoud, scholing en inbedrijfstellingen; de applicatiespecialisten staan klaar voor optimale ondersteuning.

Automatisering

Voor precisie-draadvonken toont De Ridder de geavanceerde mogelijkheden van Sodick. Met het geautomatiseerde werkstukwisselsysteem, uitgevoerd door fabrikant Wenger, belooft Sodick complexe vormen met ongekende precisie te produceren, waardoor het eroderen in de metaalindustrie een nieuwe dimensie krijgt.

Binnen het domein van draaien en frezen zal De Ridder automatiseringsoplossingen presenteren met machines van Emco, YASDA en Gentiger. Deze geavanceerde systemen beloven niet alleen snellere en efficiëntere productieprocessen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen voor bedrijven die hun machinepark willen optimaliseren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden